21/4/13


Νίκος Αναστασιάδης, το μακρύ χέρι των Μασόνων Τραπεζιτών, που έκλεψε από τον λαό 7,8 δισ. ευρώ (7.800.000.000 εφτά χιλιάδες οκτακόσια εκατομμύρια ευρώ) για να ξελασπώσει τις τράπεζες που του κάνουν «δωράκια»…

Ο Βαγγέλης Τριάντης έγραψε στο περιοδικό «HOTDOC» (7 Φεβρουαρίου 2013), Τεύχος 21, σελ. 37-38 μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με χορηγό την Τράπεζα Κύπρου

Οι περίεργες όμως συναλλαγές του κ. Αναστασιάδη δεν σταματούν εδώ. Όπως αποκαλύπτει το Hot Doc, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας εμφανίζεται ως αποδέκτης χορηγιών από την Τράπεζα Κύπρου κατά το έτος 2008, οι οποίες ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.

Οι χορηγίες εμφανίζονται τόσο στο όνομα του κ. Αναστασιάδη όσο και στο δικηγορικό γραφείο του ιδίου και των συνεργατών του, και αναφέρονται στα στοιχεία της τράπεζας ως «sponsorships & professionals». Τα ποσά κυμαίνονται από 15.000 έως 35.000 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στις 22/02/2008 η τράπεζα χορήγησε στο όνομα «Anastas N.» ποσό ύψους 12.000. Ένα μήνα μετά, στις 06/03/2008, η ίδια τράπεζα έδωσε 16.000 ευρώ στο δικηγορικό γραφείο του κ. Αναστασιάδη, με τις χορηγίες να συνεχίζονται και τους επόμενους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των ποσών που εμφανίζεται να χορηγεί η τράπεζα στον κ. Αναστασιάδη περιλαμβάνεται και η κάλυψη γευμάτων. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή του το Hot Doc, αναφέρεται καταχώρηση στο όνομα Anastasiadis με την ένδειξη «dinner», ύψους 4.283,60 ευρώ.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις αποτελούν μείζον ηθικό αλλά και πολιτικό θέμα. Ένα πολιτικό πρόσωπο και υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αύριο θα κληθεί να λάβει αποφάσεις στην κυπριακή Βουλή για το τραπεζικό σύστημα, εμφανίζεται να δέχεται δώρα από μια ιδιωτική εταιρεία.

Επιβεβαιώνει η Τράπεζα Κύπρου

To Hot Doc επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Αναστασιάδη και έθεσε εκ νέου ερωτήματα για τις συναλλαγές αυτές. Οι συνεργάτες του απέστειλαν επίσημο έγγραφο, στο οποίο απαντά αντί του κυρίου Αναστασιάδη η Τράπεζα Κύπρου ! Όπως φαίνεται, το γραφείο του κ. Αναστασιάδη έχει αγαστή συνεργασία με την εν λόγω Τράπεζα, η οποία αναλαμβάνει εκτός από τις χορηγίες του και να απαντά σε δημοσιογράφους αντ’ αυτού. Η Τράπεζα λοιπόν, όχι μόνο δεν αρνείται, αλλά επιβεβαιώνει ότι είναι χορηγός του υποψήφιου προέδρου της Κύπρου. Χαρακτηρίζει δε, τις χορηγίες ως «συνήθη διεθνή επιχειρηματική πρακτική». Πιο απλά μια ιδιωτική τράπεζα παραδέχεται επίσημα ότι ένας υποψήφιος πρόεδρος για την αρχηγία ενός κράτους λαμβάνει χορηγίες χιλιάδων ευρώ. Και αυτά για την κάλυψη των εξόδων, συνεδρίων, συμποσίων σεμιναρίων κτλ

«Η συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου με το δικηγορικό σας γραφείο εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας για προβολή της Κύπρου ως Διεθνούς Κέντρου Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων καθώς και για την προώθηση και ανάπτυξη των εργασιών της Τράπεζας στον τομέα των διεθνών επιχειρήσεων, κάτι το οποίο αποτελεί συνήθη διεθνή επιχειρηματική πρακτική», αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου στην απάντησή της και συμπληρώνει:

«Στα πλαίσια αυτά η Τράπεζα Κύπρου παρέχει μερική κάλυψη των εξόδων της οργάνωσης συνεδρίων, διασκέψεων, ανοικτών συζητήσεων, συμποσίων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και άλλων παρόμοιων δραστηριοτήτων σε συνδέσμους, οργανωμένα σύνολα και άλλους φορείς, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται το ΚΕΒΕ, η ΟΕΒ, διεθνή χρηματοοικονομικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, δικηγορικά και λογιστικά γραφεία».

Ωστόσο, με την απάντηση αυτή προκαλείται μείζων ηθικό και πολιτικό θέμα. Η Τράπεζα Κύπρου αποτελεί μια ιδιωτική τράπεζα που εμφανίζεται να χορηγεί «δωράκια» πολλών χιλιάδων ευρώ σε έναν υποψήφιο αρχηγό κράτους. Σε μια περίοδο κρίσιμη για την Κύπρο, κατά την οποία ενδέχεται σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία να υπάρξουν επανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών με τον επόμενο πρόεδρο να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις οι οποίες θα αφορούν το τραπεζικό σύστημα. Συναλλαγές τέτοιου είδους δημιουργούν μια κατάσταση εύνοιας, εξάρτησης, αν όχι «ομηρίας» ενός πολιτικού προσώπου με θεσμικό ρόλο, και γεννούν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το αδιάβλητο και το αμερόληπτο μελλοντικών αποφάσεων.

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί επίσης η επίσημη παραδοχή των χορηγιών από την πλευρά του κ. Αναστασιάδη. Με απόλυτη φυσικότητα, σαν να πρόκειται για κάτι που συνηθίζεται οι συνεργάτες του ζήτησαν από την Τράπεζα Κύπρου να επιβεβαιώσει επίσημα για το περιεχόμενο των συναλλαγών. Όταν στην Ισπανία η καρέκλα του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, τρίζει μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για κρυφές δωρεές προς το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ).

Σχόλιο: Όταν η Ιστοσελίδα «Το κουτί της Πανδώρας» έκανε τις πρώτες καταγγελίες κατά του Νίκου Αναστασιάδη μια βδομάδα προηγουμένως, το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη απείλησε με μηνύσεις σε περίπτωση που συνέχιζαν. Οι δημοσιογράφοι όμως επανήλθαν με νέες συγκλονιστικότερες κατηγορίες. Γιατί το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη δεν υλοποίησε μέχρι στιγμής τις απειλές του κατά των δημοσιογράφων; 

Καταλάβατε τώρα γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχτηκε να κλαπούν από τον λαό 1,8 δισ. ευρώ (1.800.000.000 χίλια οκτακόσια εκατομμύρια δηλαδή) σαν πρώτος βούκκος για να γλιτώσει (αν γλιτώσει) η «Λαϊκή» Τράπεζα και στην συνέχεια άλλα 6 δισ. (6.000.000.000 έξι χιλιάδες εκατομμύρια δηλαδή) για να γλιτώσουν και άλλες τράπεζες, όπως η τράπεζα «Κύπρου» που του έκανε «δωράκια»…;

Ας σημειωθεί, ότι ο αρχιτραπεζίτης της τράπεζας «Κύπρου» είναι μασόνος. Ο Νίκος Αναστασιάδης, όπως γράφει στα βιογραφικά του σημειώματα, διετέλεσε πρόεδρος των Lions, το 1974 παρακαλώ ! Η Μασονία και τα Lions είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Τα Lions είναι μια βιτρίνα της Μασονίας. Ας σημειωθεί επίσης, ότι αδελφότεκνη του μασόνου αρχιτραπεζίτη της τράπεζας «Κύπρου» (της οποίας ο πατέρας ήταν επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της Μασονίας) είναι «βουλευτίνα» του Δημοκρατικού Συναγερμού. Τόσον αυτή, όσο και το άλλο golden boy της «Λαϊκής» (ο οδοντίατρος με τα golden teeth) επίσης «βουλευτής» του «Δημοκρατικού Συναγερμού», υπερψήφισαν τα σχετικά νομοσχέδια της  Διαπλοκής και της Συναλλαγής, σύμφωνα με τα οποία έκλεψαν από εμένα και από εσένα και από τα παιδιά σας, δεκάδες χιλιάδες ευρώ, 7,8 δισ. (7.800.000.000 εφτά χιλιάδες οκτακόσια εκατομμύρια δηλαδή) για να σωθούν (όσες σωθούν) κάποιες τράπεζες (ιδιωτικές επιχειρήσεις) !!!


Νικόλαος Μακρυχέρης

Ω Τιραμόλα Τιραμόλα, ω Νασουσύρωτοτασακι !
απλώνεις χέρι Τιραμόλα, Ξιμαρισμένο Φυρεράκι
κάνεις βιάγκρα στην παλάμη και απλώνεις το μακρύ σου χέρι
αρπάζεις οτιδήποτε μπορέσεις, μαζί σου είναι και ο πίνκ πάνθηρ
Ω Τιραμόλα Τιραμόλα ξεγλίστρησες από τα κόμικς
και οι κακές σου οι παρέες των Daltons σε κάνανε ταίρι
Μιαν υπογράφεις σαν Nick Dalton την άλλη Αναστασιάδης
μα τ' όνομά σου Τιραμόλα είναι Νικόλαος Μακρυχέρης.
Έρχονται οι Daltons στη γραμμή
γιορτάζει και ο Μαύρος Πιτ
το Μίκη Μάους απ’ τη Γκάνα
ο Καραγκιόζης διπλωμάτης !!
σεισμός γκρεμμός τιταΝικός
Αν είσαι εσύ ο Τιραμόλα, ο Πάμπος είναι ο Πινκ Πάνθηρ

Πόλεμος των Άστρων
Spokesman o πογλυμμένος
Mr Spock

Ποιος μας το παραλάλησε; Να ξαναδούμε τα μίκυ μάους έγχρωμα !
Όπως τότε παιδιά μπροστά στην τηλεόραση
που περιμέναμε να σβήσει το σήμα του ΡΙΚ και το βουητό
για να «αρκέψει η τηλεόραση»
και δύο ώρες αργότερα «παπά βούρα αρκέψαν τα νέα»

Χάρης Αριστείδου
è     www.ellinikidexameniskepsis.com
        Τηλ. 99017040