20/4/13


1.8.2012


Για να γλιτώσουμε από το Δημόσιο Χρέος


Όποιος πιστεύει, ότι με το νέο δάνειο που θα «πάρουμε» από τη Ρωσσία ή την Κίνα… ότι θα «λύσουμε» το πρόβλημα και θα γλιτώσουμε από αυτή την Κατάρα… του Δημόσιου χρέους… που προκαλεί τόσα καθημερινά προβλήματα, πρέπει να είναι πολύ αφελής. Αυτό το Δημόσιο Χρέος είναι πλέον μια Μαύρη Τρύπα, ότι και να ρίξεις μέσα θα τα ρουφήσει.

Εισήγηση: Να πουλήσουμε «αμέσως» δύο θαλάσσια τεμάχια υδρογονανθράκων, π.χ. ένα στη Ρωσσία και ένα στη Γαλλία, για να ξοφλήσουμε το Δημόσιο Χρέος. Εάν το φυσικό αέριο που βρεθεί είναι μικρότερης αξίας να τους δώσουμε και άλλο θαλάσσιο τεμάχιο. Εάν το φυσικό αέριο που βρεθεί είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας να μας πληρώσουν την διαφορά. Εάν περιμένουμε να βγει πρώτα το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο και ύστερα να ξεχρεώσουμε το Δημόσιο Χρέος, λόγω των τόκων που προστίθενται συνεχώς στο Δημόσιο Χρέος θα χαθούν τελικά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ άδικα και «ύποπτα»…

Εάν η Ρωσσία μπορεί να μας δανείσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να μας δώσει δεκατέσσερα για να αγοράσει ένα θαλάσσιο τεμάχιο υδρογονανθράκων. Αυτά τα ποσά για το μέγεθος αυτής της χώρας-δύναμης είναι ψύλλος στο κόρφο της.

Παρεμπιπτόντως, γιατί όλοι μιλούμε για τα θαλάσσια τεμάχια που βρίσκονται στη νότια περιοχή της Κύπρου Μας και όχι για αυτά που βρίσκονται στην βόρεια; Η «Κυπριακή Δημοκρατία» σήμερα προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Ποιος Τραβεστί Αττίλας – Αϊσσιέ θα τολμήσει να ενοχλήσει είτε την Ρωσσία, είτε την Γαλλία, είτε την Γερμανία… εάν η «Κυπριακή Δημοκρατία» τους παραχωρήσει με βάση το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο τα δύο θαλάσσια τεμάχια που βρίσκονται βορειοανατολικά και βορειοδυτικά της προς το παρόν Τουρκοκατεχόμενης Κερύνειας Μας; Την Ρωσσία μάλιστα ίσως να την εξυπηρετεί καλύτερα, το θαλάσσιο τεμάχιο που βρίσκεται βορειοανατολικά της Κερύνειας για να είναι πλησιέστερα… προς την στρατιωτική ναυτική βάση που διατηρεί στη Συρία. Τι έχει να φοβηθεί η Ρωσσία… η Γαλλία… η Γερμανία… από τους λεονταρισμούς μιας μουσουλμανικής σκνίπας όπως είναι η τουρκία και στον στρατιωτικό τομέα και στον οικονομικό τομέα σε σχέση με τις χώρες αυτές;

Εάν δεν γίνει τώρα αυτή η εμπορική πράξη (ή παραλλαγή της…), ίσως την κάνει αργότερα ο Νίκος Αναστασιάδης σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, βάζοντας τον αδελφό του Πάμπο για μεσίτη… και κανένας μα κανένας δεν θα ενδιαφερθεί να μάθει πόσα κέρδισε ο Παμπόνικος από την μεσιτεία, εφόσον όλοι θα είναι ευτυχισμένοι που γλιτώσαμε από την Κατάρα του Δημοσίου Χρέους.


Χάρης Αριστείδου
www.ellinikidexameniskepsis.com
Τηλ. 99017040