21/4/13


15.2.2013

Πρέπει να εμποδίσουμε μια καταστροφική για όλους αχρείαστη ταξική σύγκρουση

Λακωνικά: Εάν εκλέξετε τον Νίκο Αναστασιάδη είναι σαν να ρίχνετε μέσα σε ένα υαλοπωλείο (γεμάτο τασάκια…) το οποίο σας ανήκει, δύο τσικνωμένους δίδυμους ταύρους, για να συγυρίσουν τις ζημιές που έκαμε μια αμπάλατη ερυθρή αγελάδα, την οποία πάλε εσείς εβάλετε.

Αναλυτικά: Το 2008 επειδή ζούσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος και επειδή ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν μισητός στο λαό λόγω της Αισχρής συμπεριφοράς του το 2004, όταν μαζί με τους Άγγλους, τους Αμερικάνους και τους τούρκους, Εκβίαζε, Απειλούσε και  Τρομοκρατούσε για το τι θα παθαίναμε δήθεν, εάν τολμούσαμε να ψηφίσουμε «Όχι», και επειδή γνώριζε ότι θα έχανε σίγουρα τις εκλογές, δεν τόλμησε να τις διεκδικήσει και προτιμούσε να δηλώνει ότι «δεν είναι εποχή για προσωπικές φιλοδοξίες». Φυσικά κάποια φορά παραδέχτηκε και την αλήθεια, όταν δήλωσε ότι γνωρίζει ότι δεν έχει λαϊκό έρεισμα. Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Το 2008 ο Νίκος Αναστασιάδης δεν κατήλθε στις εκλογές διότι το 2004 ήταν κοντά, δεν είχε λαϊκό έρεισμα και επιπλέον ήταν μισητός για την πλειοψηφία του λαού λόγω της Άτιμης, Ανήθικής και Ανέντιμης συμπεριφοράς του, την οποία αναδεικνύω σε τρία βιβλία που έγραψα, στο «ΑΠΕΙΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑΣ», στο «Ε Ε ΕΡΧΟΝΤΑΙ» και στο «Ο Χαιρέκακος Νίκος Αναστασιάδης», τα οποία μοιράζω δωρεάν κατά χιλιάδες από Πόλη Χρυσοχούς μέχρι Δερύνεια. Το άλλο επιχείρημα που επικαλέστηκε το 2008, όταν προσπαθούσε να παρουσιαστεί σεμνός λέγοντας ότι «δεν είναι εποχή για προσωπικές φιλοδοξίες», ήταν καλπικό και αποδεικνύεται πάρα πολύ εύκολα μέσα από τον εξής συλλογισμό. Εάν «κύριε» Νίκο Αναστασιάδη, που στην τράπεζα υπογράφεις σαν Νίκος Χρυσάνθου, το 2008, όταν όλα λειτουργούσαν ρολόι, δεν ήταν εποχή για προσωπικές φιλοδοξίες, είναι το 2013 εποχή για προσωπικές φιλοδοξίες;

Είναι εποχή τώρα να αναλάβει τα ηνία ένας κυκλοθυμικός ο οποίος δυσκολεύεται να ελέγξει την γλώσσα του, τα χέρια του (και το πουλλί του) και δρα εν βρασμώ ψυχής (όπως ο ίδιος παραδέχεται) καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή δεν έγινε το δικό του; Είναι εποχή τώρα να αναλάβει τα ηνία κάποιος που οργίζεται, ρίχνει τασάκια, τσιριλλά ακόμα και στους συνεργάτες του ή μήπως τώρα χρειάζεται ένας ήρεμος, ένας νουνεχής, ένας σώφρων, κάποιος που δρα με ψυχραιμία;

Φανταστείτε να εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης και να προσπαθήσει να επιβάλει στο λαό, τα σκληρότερα μέτρα του Δεύτερου και του Τρίτου… μνημονίου που θα φέρει, τι αντίδραση θα υπάρξει, τι κοινωνική αναστάτωση από τους Αγαναχτισμένους οπαδούς του ΑΚΕΛ, ακόμα και για εκδικητικούς λόγους, λόγω των κινητοποιήσεων που συνδαύλισε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2011 ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αν και αδιαφόρησε και δεν φρόντισε να διαβάσει την έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζιη, που προειδοποιούσε για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η παρουσία των 98 εμπορευματοκιβωτίων  στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί στο έπακρον την Τραγωδία.

Αυτό μας έλειπε τώρα μια Ταξική σύγκρουση !! Σήμερα η Κύπρος και ο λαός χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ κάποιον που να δρα αποτελεσματικά, χωρίς να χρειάζεται να ξιτιμάζει και να τσακώνεται με όλο τον κόσμο. Είναι ο Νίκος Αναστασιάδης τέτοιος πολιτικός; Σήμερα ο λαός χρειάζεται έναν ισορροπημένο ηγέτη με εσωτερική σταθερότητα που να είναι τουλάχιστον ανεκτός από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Σήμερα ο τόπος χρειάζεται έναν ηγέτη που να μη θεωρείται κόκκινο πανί για την πλειοψηφία του λαού.


Χάρης Αριστείδου
è     www.ellinikidexameniskepsis.com
       Τηλ. 99017040