21/4/13


22.3.2013

Τα πράγματα είναι απλά, αλλά οι Πολιτικάντηδες της Διαπλοκής και της Συναλλαγής και τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα που τους ελέγχουν τα κάνουν δύσκολα για τον λαό και την Οικονομία του τόπου

Να φορολογηθούν οι πολυεκατομμυριούχοι κάτοχοι πολυκατοικιών, διαμερισμάτων, οικοπέδων… και όχι οι καταθέτες των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης

Εάν η «Κυπριακή» «Δημοκρατία» κινδυνεύει λόγω των «λαθών» (Εγκλημάτων) των Διεφθαρμένων Πολιτικάντηδων να χρεοκοπήσει, η χρεοκοπία μπορεί να αποτραπεί αμέσως με τον εξής «δίκαιο» τρόπο και όχι κλέβοντας τις καταθέσεις των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης. Το κτηματολόγιο εκτιμά την περιουσία του καθενός πολίτη. Ο κάθε Κύπριος που κατέχει ακίνητη περιουσία κάποιας αξίας καταβάλλει έναν ετήσιο φόρο. Κανένα άλλο Τμήμα ή Υπηρεσία στη Κύπρο δεν γνωρίζει καλύτερα από το κτηματολόγιο τι αναλογεί στον καθένα μας προκειμένου να αποφύγουμε την χρεοκοπία. Με βάση την αξία της περιουσίας που κατέχει ο καθένας, (βασικά σπίτια, διαμερίσματα, οικόπεδα, χωράφια) να πληρώσει και τα ανάλογα χρήματα, ούτως ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.

Οι πολυεκατομμυριούχοι οι οποίοι ελέγχουν τα κόμματα, προσπαθούν να πληρώσουν όσο το δυνατό λιγότερο μερτικό (και για αυτόν τον λόγο οι «βουλευτές» της Διαπλοκής δεν ψήφισαν μέχρι σήμερα το σχετικό με την ακίνητη περιουσία νομοσχέδιο που κατέθεσε η Τρόικα… σε αντίθεση με το νομοσχέδιο για τα πουράκια, για το οποίο έλεγαν ότι η Τρόικα δεν επέτρεπε την παραμικρή αλλαγή !!!). Πολλοί πάμπλουτοι δεν έχουν μεγάλες καταθέσεις στις τράπεζες ή και χρωστούν διότι επενδύουν διαρκώς.

Είναι Παλιανθρωπιά, Προστυχιά, Ατιμία, να θέλουν να φορολογήσουν τις καταθέσεις των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης. Πολλοί πολίτες, πρόσφυγες και μη, μπορεί να έχουν μετά από πενήντα χρόνια σκληρής εργασίας, π.χ. διακόσιες χιλιάδες ευρώ στην τράπεζα, χρήματα τα οποία συγκέντρωσαν εργαζόμενοι σκληρά όλες αυτές τις δεκαετίες, μαζί με το τελικό εφάπαξ της αφυπηρέτησης τους, χωρίς όμως να έχουν ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα. Με τα χρήματα αυτά ήλπιζαν να περάσουν τα υστερινά τους, αλλά και να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αγοράσουν μόλις ένα διαμέρισμα. Και όμως οι Πολιτικάντηδες, πολλοί από τους οποίους κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία ή «επηρεάζονται» (Ελέγχονται) από τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, θέλουν να φορολογηθούν αυτοί οι καταθέτες και όχι οι ζάμπλουτοι κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Όσοι ζάμπλουτοι δεν έχουν ρευστό χρήμα για να πληρώσουν το μερτικό που τους αναλογεί με βάση την ακίνητη περιουσία τους, ας βάλουν υποθήκη ένα μόνο οικόπεδο τους ή ένα μόνο imperio διαμέρισμα τους Νίκο Παγαπόντη, Βδέλλα των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης.

Τα πράγματα είναι απλά μην τα κάνετε δύσκολα. Ας αναλάβει ο καθένας τουλάχιστον το μερτικό που του αναλογεί. Ο Απατεώνας Αρχιεπίσκοπος της Τσσιόφτας Χρυσόστομος ο Β΄, ενώ δήλωσε πρόσφατα, ότι διαθέτει δήθεν την τεράστια περιουσία της Εκκλησίας για να σωθεί η Κύπρος (ενώ ουσιαστικά θέλει να επενδύσει στα πετρέλαια) εδώ και χρόνια αρνείται πεισματικά να πληρώσει το ελάχιστο που τους αναλογεί, τον φόρο ακίνητης περιουσίας !!!

Χάρης Αριστείδου
è     www.ellinikidexameniskepsis.com
        Τηλ. 99017040