23/4/13


                                                                                                21.6.2011

Πρώτη εισήγηση για να βελτιωθεί η Οικονομία της Ελλάδας Μας

Ο αμεσότερος τρόπος για να σωθεί η Ελληνική Οικονομία, είναι η τάχιστη εκμετάλλευση ή συνεκμετάλλευση με κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ρωσσία ή τις ΗΠΑ των Ευρωπαϊκών πετρελαίων του Αιγαίου Μας…
Ίσως και για αυτόν τον λόγο οι Διεφθαρμένοι Πολιτικάντηδες υπερχρέωσαν την Πατρίδα Μας από το 1974 μέχρι σήμερα, για να βάλουν χωρίς πολλές αντιδράσεις από τον Λαό, στο Μεγάλο Τσιμπούσι και στο χορό των δισεκατομμυρίων, τον αμερικανικό παράγοντα, που μεθοδικά συνήργησε στην Καταστροφή της Κύπρου το 1974 και στην αποκατάσταση των Διεφθαρμένων Πολιτικάντηδων. Αυτή η Εταιρεία Δολοφόνων της Πατρίδας Μας, οι Διεφθαρμένοι … Μιζαδόροι Πολιτικάντηδες των … Pampers… της Siemens… που κτίζουν ρόζ βιλίτσες για τις Πουτανίτσες τους, απέδειξαν (…1974, .. Ίμια 1996,… Παράδοση Οτζαλάν 1999,…. Σχέδιο «Αναν» 2004, … Βαλτοπέδιον,…) ότι είναι ικανοί για κάθε βρωμοδουλειά.
Οποιοδήποτε άλλο μέτρο, πέραν της άμεσης εκμετάλλευσης των Ελληνικών πετρελαίων του Αιγαίου Μας, από μόνο του είναι δύσκολο (εάν όχι αδύνατο) να εμποδίσει την χρεοκοπία της Ελληνικής Οικονομίας. Η «ταυτόχρονη» εφαρμογή όμως ενός συνόλου από μέτρα μπορεί να εμποδίσει την χρεοκοπία της Ελληνικής Οικονομίας.
Στα αρχαία χρόνια είχαμε εμφύλιους πολέμους για ένα κομμάτι εύφορης γης, όπως π.χ. ο εμφύλιος πόλεμος για το Ληλάντιον πεδίον στην Εύβοια… Σήμερα στην «Ελεύθερη» (κατεχόμενη από «Χριστιανούς» Τούρκους) Ελλάδα Μας, εκατοντάδες χιλιάδες, (εάν όχι εκατομμύρια) στρέμματα εξαιρετικής γης παραμένουν ουσιαστικά ανεκμετάλλευτα για μια σειρά από λόγους… Ο τελευταίος ήταν οι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέρος των οποίων συναποτελούν σήμερα το Δημόσιο Χρέος (τις φορτώθηκε δηλαδή ο Λαός στο σύνολο του) οι οποίες διέφθειραν πολλούς αγρότες, οι οποίοι βρήκαν τρόπο να τα κονομάνε, κάνοντας κοπάνα… στις καφετέριες (έτσι ονομάζονται σήμερα τα καφενεία των χωριών στα οποία εργάζονται εκ περιτροπής αλλοδαπές «σερβιτόρες». Η εργοδότηση των αλλοδαπών «σερβιτόρων» σε αυτά τα χωριά «συνέπεσε» χρονικά και με τους πρώτους νεκρούς, συνήθως νεαρά παιδιά, από την χρήση ναρκωτικών…)

Εισήγηση: Το Ελληνικό Κράτος να συνεργαστεί στο γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα με Αφρικανικά Κράτη ή με ιδιώτες … Να ανακοινώσει ότι προσφέρει τόσα χρήματα τον χρόνο για γεωργικές εργασίες σε π.χ. εκατό χιλιάδες στρέμματα γης.
Για το πόσοι εργάτες θα χρειαστούν για την διεκπεραίωση αυτής της εργασίας (…χίλιοι …. ή δέκα χιλιάδες) είναι θέμα που θα ενδιαφέρει πρωτίστως την Αφρικανική Κυβέρνηση ή τον εργοδότη που θα πληρώνεται με τον μήνα από την Ελληνική Κυβέρνηση, με ανάλογο τρόπο που οι Έλληνες Εργολάβοι στο Κουβέϊτ, στο Μπαχρέϊν, στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Σαουδική Αραβία, πληρώνονται από τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών, χωρίς να ενδιαφέρονται για το πόσους Έλληνες εργάτες εργοδοτεί ο κάθε εργολάβος. Δηλαδή το Ελληνικό Κράτος δεν θα πληρώνει μεροκάματο στους Αφρικανούς εργάτες, αλλά θα πληρώνει είτε τις κυβερνήσεις τους, είτε εκείνους τους ιδιώτες που θα αναλάβουν την εργασία εργολαβικά.
Σαν ασφαλιστική δικλείδα και για να έχουν κίνητρα να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους, οι Αφρικανοί αυτοί θα είναι καλύτερα να έχουν οικογένεια που να τους περιμένει, ενώ ένα σημαντικό μέρος των μισθών τους θα τους κατατεθεί όταν θα επιστρέψουν στην Πατρίδα τους ευκατάστατοι πλέον μετά από δύο τρία … χρόνια εργασίας στην Ελλάδα και αφού αντικατασταθούν από άλλους.
Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε σήμερα χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Αφρική, οι οποίοι κυριολεκτικά λιμοκτονούν, να επιβιώσουν και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε την Ελληνική Οικονομία να ανακάμψει.
Η Ελλάδα, λόγω και του εξαιρετικού κλίματος της, μπορεί να γίνει μέσα σε λίγους μήνες ο κύριος τροφοδότης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε λαχανικά και μέσα σε λίγα χρόνια ο βασικότερος τροφοδότης της με φρούτα σε χαμηλές τιμές.
Σήμερα τα έξοδα συγκομιδής π.χ. της ελιάς είναι σημαντικά. Ένας Αλβανός εργάτης ζητά 30-50 ευρώ μεροκάματο. Σήμερα σε πολλές περιπτώσεις οι Αγρότες αδιαφορούν (τις μαζεύουν οι Αλβανοί για να τις εμπορευτούν) ή απλώς απλώνουν δίχτυα στο έδαφος για να πέσουν μόνες τους, ακατάλληλες πλέον για βρώση και για να μετατραπούν σε μηχανέλαια.
Μόνο στη σχετικά μικρή (σε σχέση με την Πελοπόννησο και την Κρήτη) Μυτιλήνη υπάρχουν δώδεκα περίπου εκατομμύρια ελαιόδεντρα. Εάν το μεροκάματο για έναν Αφρικανό…ήταν π.χ. δέκα ευρώ, και η Ελλάδα Μας θα είχε σημαντικά έσοδα από την π.χ. ελαιοκαλλιέργεια και χιλιάδες Αφρικανοί που θα εργάζονταν για λίγα χρόνια στην Ελλάδα θα είχαν λύσει το πρόβλημα της επιβίωσης τους. Οι Ασιατικής καταγωγής κυρίες που εργάζονται σαν οικιακές βοηθοί στην Κύπρο παίρνουν κάπου 300 ευρώ τον μήνα, περίπου δέκα ευρώ την ημέρα και έχουν και την κάθε «Μum» (Κατίνα) στο κεφάλι τους αντί για οκτώ ώρες, για δέκα και δώδεκα … ώρες την ημέρα.
Οι Βιετναμέζες που εργάζονται σε χωράφια στην Κύπρο ελάχιστα περισσότερα παίρνουν από τις οικιακές βοηθούς και ας είναι αυτοί που «κυβερνούν» Μαρξιστές – Λενινιστές – Διεθνιστές…

                                                                                                                                Αριστείδου Χάρης
                                                                                                                                Τηλ. 99017040