21/4/13


21.10.2012

Ο πολιτικός των Εκβιασμών
Πέμπτο…

«… το ’74 ο κύριος Αναστασιάδης… Εξύπνησε την γειτονιά και φώναζε: «Σηκωστείτε να σας τζιεράσουμε, επέθανεν ο Μούσκος».

Ζαχαρίας Κουλίας, Βουλευτής. Ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Πρώτο», 26.4.2004

Άντρος Κυπριανού: «Ένας άνθρωπος ο οποίος εσυμμετείχε στο Πραξικόπημα. Ένας άνθρωπος ο οποίος πραξικοπηματικά ανάλαβε την Αστυνομική Διεύθυνση της Λεμεσού μετά από την διενέργεια του Πραξικοπήματος και ουσιαστικά υπονόμευσε και επολέμησε την Κυπριακή Δημοκρατία…»

Νίκος Αναστασιάδης (γιος του Πραξικοπηματία «Αστυνομικού Διευθυντή» Λεμεσού Χρύσανθου Αναστασιάδη): «Νιώθω υπερήφανος για τον πατέρα μου … γιατί αναφέρεται στα απομνημονεύματα…α του αρχηγού του απελευθερωτικού αγώνα …»

Τηλεοπτικός σταθμός «Αντένα», δελτίο ειδήσεων, 13.10.2012

Έχω μελετήσει μέχρι στιγμής 60 (εξήντα) απομνημονεύματα… Αγωνιστών του 1821. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο ένας Αγωνιστής κατηγορεί τον άλλο ότι λέει ψέματα… Πιο πονηρούλης απ’ όλους ο στρατηγός Μακρυγιάννης δεν εξέδωσε τα απομνημονεύματά του, αλλά τα έκρυψε σε ένα Ττενεκέ και τα οποία εξεδώθησαν όταν πλέον δεν ζούσε ούτε ένας Αγωνιστής για να του απαντήσει… Στα απομνημονεύματα του ο Αλαφροΐσκιωτος Μακρυγιάννης (κοίταξε σχετικά στην Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια) εξυβρίζει Χυδαιότατα και άδικα τον Άγιο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Άγιο Νικηταρά τον Τουρκοφάγο και πλήθος άλλων Αγίων Αγωνιστών της Ελευθερίας… Στα απομνημονεύματά του ο στρατηγός Μακρυγιάννης Εξυβρίζει επίσης και τους σημαντικούς πολιτικούς της εποχής εκείνης, τους οποίους όμως την εποχή της παντοδυναμίας τους φρόντιζε να τους κάνει κουμπάρους!! Οι Πολιτικάντηδες της εποχής εκείνης σε μια προσπάθειά τους να μειώσουν την Ισχύ του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πελοπόννησο, του Οδυσσέα Ανδρούτσου στην Ανατολική Στερεά και του Μάρκου Μπότσαρη στη Δυτική Στερεά, προβίβασαν πλήθος Αγωνιστών σε στρατηγούς, ενώ σπατάλησαν τα χρήματα του πρώτου αγγλικού δανείου για να αποσπάσουν Αγωνιστές από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη… Ο στρατηγός Μακρυγιάννης μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν απλός στρατιώτης υπό τας διαταγάς του Γενναίου (Ιωάννη Θ. Κολοκοτρώνη)…

Ας επιστρέψουμε όμως στα απομνημονεύματα του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα. Νοιώθει υπερήφανα είπε ο Νίκος Αναστασιάδης για τον πατέρα του Πραξικοπηματία «Αστυνομικό Διευθυντή» Λεμεσού Χρύσανθο Αναστασιάδη, γιατί αναφέρεται στα απομνημονεύματά του Γρίβα. Με μιαν απλή ανάγνωση των απομνημονευμάτων του Στρατηγού Γρίβα είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί κάποιος από το πλήθος των στοιχείων που υπάρχουν, ότι τα ογκωδέστατα αυτά απομνημονεύματα δεν γράφτηκαν αποκλειστικά από τον στρατηγό Γρίβα αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής εργασίας.

Ο Γρίβας είχε αναθέσει σε συνεργάτες του να συγκεντρώσουν στοιχεία και να του τα στείλουν στην Αθήνα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Μακάριο Δρουσιώτη (ο οποίος έχει γράψει και ένα βιβλιαράκι για το πώς ο Κίσινγκερ επέβαλε τον Γλαύκο Κληρίδη, αλλά το 2004 βρέθηκε στο ίδιο μετερίζι με τον Κληρίδη και τον Κίσιγκερ… και την Unops…) ένας από αυτούς που τροφοδοτούσε με υλικό τον Γρίβα ήταν και ο Ανδρέας Αγγελόπουλος.

Ο Ανδρέας Αγγελόπουλος ήταν για πολλά χρόνια παντρεμένος με την αδελφή του Νίκου Αναστασιάδη, κόρη του Πραξικοπηματία «Αστυνομικού Διευθυντή» Λεμεσού Χρύσανθου Αναστασιάδη. Εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του είχε ο Γρίβας έστειλε ψεύτικα στοιχεία και θετικές εκθέσεις για τον Χρύσανθο Αναστασιάδη. Για αυτό τον λόγο και ο Νίκος Αναστασιάδης (όπως και επειδή γνωρίζει πολλές βρωμιές της οικογένειας Αναστασιάδη…) τον βόλεψε σε διάφορες θέσεις με παχυλότατους μισθούς ενώ είναι γνωστό ότι ο Ανδρέας Αγγελόπουλος δυσκολεύεται να χωρίσει δύο γαϊδάρων το άχυρο.

Ο Χρύσανθος Αναστασιάδης και πριν και κατά την εποχή του Ηρωικού αγώνα της ΕΟΚΑ  ήταν Ψευδοαστυνομικός, κάτι σαν Τουρκόπουλλος, Δοσίλογος Ταγματασφαλίτης της αγγλικής Κατοχής.

Η Έλλη Ελευθεριάδου σύζυγος του γυμνασιάρχη Βάσου Ελευθεριάδη ήταν στα χρόνια της ΕΟΚΑ γειτόνισσα του Χρύσανθου Αναστασιάδη. Μας είπε ότι άγγλοι στρατιώτες συνόδευαν τον Χρύσανθο Αναστασιάδη στο σπίτι του για να μην τον εκτελέσει η ΕΟΚΑ.

Η σοβαρότερη όμως απόδειξη, ότι ακόμα και τα απομνημονεύματα του στρατηγού Γρίβα δεν είναι η απόλυτη αλήθεια για τον αγώνα της ΕΟΚΑ είναι η εξής. Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ έγινε για την Ένωση. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τον αληθινό όρκο της ΕΟΚΑ όπως τον έχει στο βιβλίο του ο Παπάσταυρος Παπαγαθαγγέλου. Ο στρατηγός Γριβας όμως έχει στα απομνημονεύματα του έναν αλλοιωμένο όρκο. Γιατί άραγε; Διότι ο στρατηγός Γρίβας γνώριζε, ότι εάν έβαζε στα απομνημονεύματά του τον αληθινό όρκο που μιλούσε ξεκάθαρα για Ένωση, τότε ο ίδιος μετά από εκείνη την εντολή που έδωσε στους Αγωνιστές να συσπειρωθούν «γύρω από τον Εθνάρχη Μακάριο» θα περνούσε στην Ιστορία σαν Επίορκος. Και είναι αυτές οι Ερινύες που κατέτρωγαν την ψυχή του στρατηγού Γρίβα και τον ανάγκασαν να επιστρέψει το 1971… Ούτε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης… ανέβηκε στην αγχόνη, ούτε ο Γρηγόρης Αυξεντίου έγινε Τέφρα για ένα Κυπριακό Κράτος αλλά για την Ένωση. Όλα αυτά που ισχυρίζονται οι Πολιτικάντηδες του ΔΗΣΥ και του ΕΥΡΩΚΟ… αλλά και οι Πουλημένοι δημοσιογράφοι… ότι δήθεν η θυσία των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ οδήγησε στη δημιουργία της «Κυπριακής» «Δημοκρατίας» είναι Βλάσφημη Παραχάραξη της Ιστορίας που αναστατώνει την ψυχή των θυσιασθέντων. Δεν είναι η θυσία των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ που οδήγησε στη δημιουργία της «Κυπριακής» «Δημοκρατίας», αλλά η Προδοσία του αγώνα της ΕΟΚΑ, η Προδοσία της θυσίας τους…

Ας επιστρέψουμε όμως στον Πουλημένο Επίορκο και Βολεμένο Εοκαβητατζιή Ανδρέα Αγγελόπουλο. Ο Ανδρέας Αγγελόπουλος είναι ένας μηχανορράφος και ραδιούργος (και κακό καμάκι. Για χρόνια μετά που χώρισε από την αδελφή του Νίκου Αναστασιάδη γύριζε στα μπαράκια των Ξενοδοχείων και έκαμνε καμάκι λέγοντας χαλόου… χασκογελώντας στις τουρίστριες, μέχρι που πέτυχε μια φορά… και παντρεύτηκε). Για πολλά χρόνια διέδιδε ότι τον στρατηγό Γρίβα τον δηλητηρίασαν ο Μάριος και η Έλλη Χριστοδουλίδου στο σπίτι των οποίων κρυβόταν για κάποιο διάστημα ο στρατηγός. Για κάποιο διάστημα ο στρατηγός κρυβόταν επίσης στο σπίτι της Διάνας Μαύρου, της οποίας ο γιος της αδελφής είναι ο Δικηγόρος Στάθης Λεμής ο οποίος εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη στη Λεμεσό.

Ο Ανδρέας  Αγγελόπουλος είναι υφασματέμπορος, κάποτε έπιασε μιαν υπάλληλο του (αδελφότεκνη του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Πελεντρίτη της ΕΟΚΑ Β, ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη της παραλίας της Λεμεσού από τους αντιστασιακούς που ήλθαν με τις βάρκες από την Πάφο…) να κλέβει ένα ακριβό ύφασμα (με τη μέθοδο των σκουπιδιών…) Δεν την κατάγγειλε στην αστυνομία εφαρμόζοντας την τακτική ότι δεν καταστρέφεις κάποιον που μπορεί να χρησιμοποιήσεις αργότερα… είτε άμεσα, είτε έμμεσα… την μάνα… προς όφελος του Νίκου Αναστασιάδη όπως πίστευε…


Χάρης Αριστείδου
è     www.ellinikidexameniskepsis.com
             Τηλ. 99017040

Πατριώτη, φωτοτύπησέ το και κυκλοφόρησέ το για να εμποδίσουμε την εκλογή του Χρηματοδότη της ΕΟΚΑ Β Νίκου Αναστασιάδη, γιου του Πραξικοπηματία «Αστυνομικού» «Διευθυντή» Λεμεσού Χρύσανθου Αναστασιάδη, ο οποίος έχει τ' αρχίδια μόνο για τις κουμέρες …του, αλλά το 1974 αποδείχθηκε αρσενικός Πούττος βολεμένος από τον Πραξικοπηματία πατέρα του στα μετόπισθεν… Πατριώτη φωτοτύπησέ το και κυκλοφόρησέ το, διότι εάν εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης, θα φορολογήσει μαζί με την Τρόικα άγρια τα λαϊκά στρώματα και την μεσαία τάξη για να δώσει «κίνητρα για ανάπτυξη» στους πολυεκατομμυριούχους Μασόνους, Τραπεζίτες, Βιομήχανους, Ξενοδόχους, Μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν το κόμμα-Εταιρεία του ΔΗΣΥ και οι οποίοι Απατεώνες ξανάφαγαν τα χρήματα του λαού το 1999 με άλλο κόλπο στο Χρηματιστήριο.