30/3/13


6.3.2012

Εάν κάποια τράπεζα χρεοκοπήσει…
κινδυνεύει ή δεν κινδυνεύει το 80% του ποσού της κατάθεσης του κάθε καταθέτη;

Ίσως και να μην είναι συνεννοημένοι. Ίσως όμως και να έκαναν τις σχετικές αναφορές, ο ένας μετά τον άλλο στη σειρά κατόπιν συνεννοήσεως.

Πρώτος βγήκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου του κόμματος της πλουτοκρατίας (το οποίο στεγάζει τους περισσότερους Τραπεζίτες και Μεγαλοεπιχειρηματίες) και δήλωσε ότι οι καταθέσεις του λαού στις τράπεζες δεν κινδυνεύουν. Στη συνέχεια, ίσως εντελώς τυχαία, βγήκε ο Κίκης Καζαμίας ή ο Άντρος Κυπριανού και επανέλαβαν, ότι οι καταθέσεις του λαού στις τράπεζες δεν κινδυνεύουν. Χθες 5.3.2012 βγήκε και ο Μάριος Κάρογιαν και επανέλαβε ότι οι καταθέσεις του λαού στις τράπεζες δεν κινδυνεύουν.

Εάν πραγματικά δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις του λαού στις τράπεζες, γιατί όλοι αυτοί οι βουλευτές που κάνουν νόμους στα μέτρα τους και καταληστεύουν την Πατρίδα, προσφέροντας στους εαυτούς τους παχυλούς μισθούς, επιδόματα, συντάξεις κ.τ.λ. δεν κάνουν εγκαίρως και κάποιο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο το Κράτος να εγγυάται το 100% του ποσού των καταθέσεων του λαού, όπως συμβαίνει σε άλλα κράτη (νομίζω στην Ιρλανδία) ούτως ώστε να μην ανησυχεί «άδικα» ο λαός μήπως και κάποιες τράπεζες (ειδικά αυτές που του έφαγαν τα χρήματα στο χρηματιστήριο το 1999) χρεοκοπήσουν; Ένας τέτοιος νόμος θα πείσει τον λαό ότι οι καταθέσεις του στις τράπεζες δεν κινδυνεύουν. Με αυτό τον τρόπο θα εμποδίσουμε την σταδιακή απόσυρση των καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες και την διοχέτευση των χρημάτων σε τράπεζες του εξωτερικού.

Χάρης Αριστείδου
Τηλ. 99017040

Υ.Γ.     Είναι άραγε τόσο δύσκολο να συνεννοηθούν όλοι αυτοί οι χιλιάδες των καταθετών (ή κάποιοι από αυτούς) και να οργανωθούν, είτε για να διαπραγματεύονται σαν σύνολο τα καταθετικά επιτόκια με τους Τραπεζίτες, είτε ακόμα και για να κάνουν μια δική τους «Τράπεζα Καταθετών»;