29/3/13


13.6.2011

Πρώτη εισήγηση για να ξεφύγει η Ελλάδα Μας τον κίνδυνο οικονομικής χρεοκοπίας που αντιμετωπίζει…

Ανατολικά της Σαμοθράκης υπάρχει ένας ύφαλος που ονομάζεται Λαδοξέρα, πιο γνωστός ίσως σαν Ζουράφα. Και τα δύο ονόματα υποδεικνύουν ίσως, ότι στην περιοχή «αναβλύζει» πετρέλαιο.

Πιστεύει οποιοσδήποτε, ότι εάν στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει πετρέλαιο, ότι θα τολμήσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της «Νέας Δημοκρατίας», να το αξιοποιήσει, αδιαφορώντας για τις απειλές των τούρκων;

Μετά από κάποιες δεκαετίες ίσως, τα δεδομένα θα αλλάξουν και η Παγκόσμια Οικονομία δεν θα εξαρτάται πλέον από το πετρέλαιο αλλά από άλλες πηγές ενέργειας. Εάν στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει πετρέλαιο, σημαίνει ότι μετά από κάποιες δεκαετίες θα είναι ουσιαστικά άχρηστο.

Εισήγηση: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ενοικιάσει (εάν είναι ανάγκη για διπλωματικούς λόγους, στα χαρτιά να φαίνεται ότι «πουλεί») για πενήντα περίπου χρόνια τον ύφαλο αυτό στο Γαλλικό Κράτος (που είναι και ο μεγαλύτερος δανειστής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της «Νέας Δημοκρατίας») και το Γαλλικό Κράτος αφού σηκώσει στον ύφαλο την Γαλλική Σημαία… να αναθέσει στην Εθνική Γαλλική Εταιρεία Πετρελαίων (ή όπως αλλιώς λέγεται) και στην αντίστοιχη Ελληνική την ανόρυξη των πετρελαίων του υφάλου…

Παρόμοιες συνεργασίες και με άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνουν και σε άλλες περιοχές της Λιμνοθάλασσας του Αιγαίου Μας, όπου οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της «Νέας Δημοκρατίας» δεν θα τολμούσαν να προχωρήσουν στην ανόρυξη των πετρελαίων μας επειδή φοβούνται την τουρκική επιθετικότητα.

Τέτοιες περιοχές είναι το Αγαθονήσι και οι νησίδες πέριξ αυτού, η Φαρμάκω (Φαρμακονήσι), τα Ίμια και τα νησάκια που βρίσκονται στο Αρχιπέλαγος της Μέγιστης Μας.


Χάρης Αριστείδου
Τηλ. 99017040