29/3/13


13.2.2013

Οι τράπεζες «διαγράφουν» (χαρίζουν) τα χρέη των κομμάτων και ένας Αμπάλατος λαός «διαγράφει» αδιαμαρτύρητα τα χρέη των τραπεζών

Η Κύπρος ζει σήμερα τις συνέπειες της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης, της κακοδιαχείρισης της Κεντρικής Τράπεζας από τον τέως Διοικητή της Αθανάσιο Ορφανίδη και των λαθών (Εγκλημάτων) που διέπραξαν οι Πολιτικάντηδες σε βάρος του λαού και της Κύπρου. Θυμούμαστε παραδείγματος χάριν, με τι σθένος και μανία ο «Δημοκρατικός Συναγερμός», όχι απλώς αρνείτο κατ’ αρχάς να επιρρίψει την παραμικρή ευθύνη στον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη, στους τραπεζίτες και στις τράπεζες, αλλά και με την ίδια μανία ζητούσαν τον επαναδιορισμό του Αθανάσιου Ορφανίδη στην θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, μιας ανεξάρτητης Αρχής, για να μπορούσαν να κατηγορούν σήμερα τον Δημήτρη Χριστόφια, ότι αυτός ευθύνεται επειδή επαναδιόρισε τον Αθανάσιο Ορφανίδη. Θυμούμαστε επίσης, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν επανειλημμένως, προληπτικά μέτρα για διάσωση της Οικονομίας που κατέθεσε το ΑΚΕΛ, επειδή αυτά προέβλεπαν την φορολόγηση του πλούτου. Ταυτόχρονα το ΑΚΕΛ απέρριψε επανειλημμένως τα προληπτικά μέτρα για διάσωση της Οικονομίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επειδή αυτά προέβλεπαν και την φορολογία των λαϊκών στρωμάτων.

Όλοι αυτοί οι Πολιτικάντηδες δηλώνουν, ότι είναι εδώ και χρόνια πρόθυμοι να προβούν σε ένα «έντιμο» και Οδυνηρό συμβιβασμό με τον Αττίλα και σε βάρος χιλιάδων νόμιμων κατοίκων της Κύπρου, (πλούσιων και φτωχών) οι οποίοι στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν θα δικαιούνται να επιστρέψουν στα χωριά τους και στις περιουσίες τους. Και ενώ αυτοί οι Εντολοδόχοι του Κίσινγκερ και του Foreign Office Πολιτικάντηδες είναι πρόθυμοι όσον αφορά το Εθνικό Ζήτημα να προχωρήσουν σε ένα «έντιμο» (Οδυνηρό) συμβιβασμό με τον Αττίλα, στο θέμα της Οικονομίας δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους εγκαίρως βάζοντας νερό στο κρασί τους, διότι η κάθε Φατρία η οποία εκπροσωπεύει τα οικονομικά συμφέροντα ενός τμήματος του λαού, π.χ. το ΑΚΕΛ των λαϊκών στρωμάτων και ο ΔΗΣΥ των πλουτοκρατών, επέμενε στις δικές της προτάσεις, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν την Κύπρο στο χείλος της Χρεοκοπίας, να καλέσουν την Τρόικα στην Κύπρο και να επιβληθούν από την Τρόικα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που είναι χειρότερα και από τα μέτρα που ζητούσε ο «Δημοκρατικός Συναγερμός».

Το σίγουρο είναι ένα. Όσο σκληρό και αν είναι το Δεύτερο και το Τρίτο… μνημόνιο που θα ακολουθήσουν εάν εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης, οι μόνοι που δεν θα πεινάσουν είναι αυτοί οι Πολιτικάντηδες που οδήγησαν την Κύπρο στο χείλος της Οικονομικής Καταστροφής. Όταν ο Δημήτρης Χριστόφιας βόλεψε π.χ. την κουμέρα του Νίκου Αναστασιάδη στην Ε.Π.Α. (Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού) με παχυλό μισθό, υπάρχει περίπτωση να αφήσει ο Νίκος Αναστασιάδης (αν εκλεγεί) είτε παιδί… είτε ανίψι… είτε κουμέρα… του Δημήτρη Χριστόφια να μπει στον κατάλογο των 50.000 ανέργων; Όλοι αυτοί οι Πολιτικάντηδες που κατάστρεψαν την Οικονομία της Κύπρου καλά την έχουν. Δεξιοί και Αριστεροί είναι ίδιοι στο φαΐ. Πρόσφατα αυτοί οι Απατεώνες αποφάσισαν στα μουλλωχτά και εν μία νυχτί, να κλέψουν εμένα και εσένα για να προσφέρουν στις τράπεζες που τους «διαγράφουν» (χαρίζουν) τα κομματικά χρέη και τα Συνεργατικά Ταμιευτήρια τους (που το 1999 ξανάφαγαν τα χρήματα των Αμπάλατων, δεξιών και αριστερών, με άλλο κόλπο στο χρηματιστήριο) 7,8 δισ. (7.800.000.000) εφτά χιλιάδες οκτακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Χάρης Αριστείδου
è     www.ellinikidexameniskepsis.com
Τηλ. 99017040