28/3/13


ΣΕΑΠ

ΒΕΒΑΙΩΣΙΣ

Ο υπογεγραμμένος Τχης (ΠΖ) Χατζηγρηγορίου Δημήτριος Δκτης ΣΕΑΠ/Λ

Βεβαιώ

ότι ο ιατρός Αριστείδου Τάκης του Χαραλάμπους κατετάγη εις ΣΕΑΠ από 19-7-74. Έλαβεν μέρος εις όλας τας επιχειρήσεις τας οποίας διεξήγαγεν η ΣΕΑΠ από 20 Ιουλίου 1974 ως ιατρός ταύτης.

Διεκρίθη καθ’ όλην την διάρκειαν της υπηρεσίας του διά την αφοσίωσιν του εις το καθήκον, την οργάνωσιν την υγιειονομικής υπηρεσίας της Σχολής, την πίστιν του εις τον διεξαγόμενον αγώνα και την προθυμίαν του.

Με την εν γένει συμπεριφοράν και απόδοσιν του, απέσπασεν τον θαυμασμόν των Αξκών, Υ.Ε.Α και οπλιτών της ΣΕΑΠ.

Απελύθη των τάξεων της Εθνικής Φρουράς την 8 Σεπτεμβρίου 1974.

Εν Λευκωσία τη 8η Σεπ. 1974

Ο Διοικητής


Δ. Χατζηγρηγορίου


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Η.Δ.Σ.
24-9-74

Διαμνημόνευσις:        

Λαβών υπ’ όψιν την υπ’ αριθ. Φ447/100/60970/ΑΣΧ600/18-8-74/ΓΕΕΦ/1ον ΕΓ τον Ιατρόν Αριστείδου Τάκην του Χαραλάμπους

Διαμνημονεύω

διότι διαπνεόμενος από ανωτέραν αντίληψιν καθήκοντος και πιστός εις την εκπλήρωσιν της ανατεθείσης αυτώ αποστολής, προέβη εις την ταχείαν συγκρότησιν της υγιεινομικής υπηρεσίας της Σχολής και ηκολούθησεν ταύτην καθ’ όλην την διάρκειαν των διεξαχθεισών επιχειρήσεων τον Ιούλιον και Αύγουστον 1974 επιλαμβανόμενος αμέσως της υγιειονομικής περιθάλψεως των τραυματιών, δι’ ο και

Προτείνω

τούτον διά την απονομήν Μεταλλίου Εξαιρέτων Πράξεων.

Ακριβές Αντίγραφον
Χ. Αγγελίδης
Δ. Χατζηγρηγορίου
Διοικητής


ΑΓΡΥΠΝΙΑ

Στην εκκλησιά σου Κύριε,
θαρθώ να προσκυνήσω,
καινούρια δισκοπότηρα
και θυμιατήρια αργυρά
μαζί θα προσκομίσω.

Αγιά  Σοφιά ειν ο Χριστός
Θεός ο Παντοκράτωρ,
δικά μας ήταν πάντοτε
τα άγια τα μέρη

Τέλος στα βάσανα
και στις σφαγές Θεέ των ορθοδόξων,
γονατιστοί θα ψάλλουμε
«χαράς και ευχαριστίας»
ύμνους ακάθιστους – παλιούς –
γνήσιας Θεού Σοφίας.

Τάκης Αριστείδου
28.3.2013

Ο Τάκης Αριστείδου μου έλεγε, ότι την ΣΕΑΠ ακολούθησαν κάποιοι μαθητές γυμνασίου, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ποικιλοτρόπως, είτε μεταφέροντας τραυματίες, είτε κουβαλώντας πυρομαχικά... Για τα παιδιά αυτά δεν έχω διαβάσει μέχρι σήμερα οτιδήποτε. Οι άνθρωποι αυτοί, γύρω στα 55 σήμερα, θα πρέπει να βρεθούν και να τιμηθούν και αυτοί και οι γονείς τους, που τους επέτρεψαν να καταταχθούν.

Όταν η ΣΕΑΠ μπήκε στο Μαρί, ο Διοικητής της Δ. Χατζηγρηγορίου ρώτησε τους τούρκους αν είχαν απώλειες. Η απάντηση ήταν όχι. Του ανέφεραν απλώς, ότι από τα πυρά της ΣΕΑΠ σκοτώθηκαν κάποιες αγελάδες. Τότε ο Χατζηγρηγορίου ανέθεσε σε κάποιο τούρκο χασάπη να τεμαχίσει τις σκοτωμένες αγελάδες και αγόρασε το κρέας τους με την οκά. Όταν ο στρατιώτης του ΟΗΕ που ήταν παρών αντιλήφθηκε αυτή την κίνηση του Δ. Χατζηγρηγορίου έκπληκτος είπε «I will write the best reports» (Θα γράψω τις καλύτερες εκθέσεις). Αυτές οι εκθέσεις θα έπρεπε επίσης να αναζητηθούν.

Εάν είμαι καλά και αν ξεπεράσω κάποιες δυσκολίες… θα δημοσιεύσω τα ποιήματα του Τάκη Αριστείδου σε μια ποιητική συλλογή με τίτλο «Τάκης Αριστείδου ο Γιατρός των φτωχών».

Τα επόμενα κείμενα που θα διοχετεύσω σταδιακά στο διαδύκτιο και αφορούν εισηγήσεις για να βγει η Ελλάδα Μας από την Οικονομική Κρίση, τα έχω κυκλοφορήσει σε φυλλάδια πριν αρκετούς μήνες, προτού συνδεθώ με το διαδύκτιο. Τα αναδημοσιεύω τώρα και στο διαδύκτιο και τα αφιερώνω στην Γαλανόλευκη Μνήμη του Πατέρα μου Τάκη Αριστείδου και σε όσους θυσιάστηκαν, αγωνίστηκαν (χωρίς να γίνουν Επίορκοι) και αγωνίζονται σε πείσμα των Άγγλων, των τούρκων και των Τουρκοπροσκυνημένων, για την Ένωση της Κύπρου Μας με την Υπόλοιπη Ελλάδα Μας.