21/9/12


20.9.2012

«δράκων επί νώτα δαφοινός σμερδαλέος»

Μια ελεύθερη παράφραση του στίχου 308 της Ιλιάδος Β σε σχέση με τα σημερινά δρώμενα, θα μπορούσε να ήταν «η ακελική ηγεσία κάνει ερυθρές πλάτες στο Νίκο Αναστασιάδη».

Διαβάσατε την πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε η εφημερίδα «ο φιλελεύθερος»; Ο Νίκος Αναστασιάδης με ανθυποψήφιο του τον Σταύρο Μαλά θριαμβεύει. Λέτε να μην το γνώριζε αυτό η ακελική ηγεσία και να περίμενε την δημοσκόπηση για να το πληροφορηθεί; Το ΑΚΕΛ είναι το πιο οργανωμένο κόμμα σήμερα (ανέκαθεν) στην Κύπρο. Η ηγεσία του ΑΚΕΛ γνωρίζει ότι οι πιθανότητες που έχει να εκλέξει τον Σταύρο Μαλά είναι ελάχιστες.

Τα συναγερμικά κομματόσκυλα αλωνίζουν εδώ και καιρό τις χαρτοπαιχτικές λέσχες της δεξιάς, οργανώνοντας τις δικές τους κουμαρόφατσες. Οι αριστεροί κουμαρτζιήες είναι ακόμα στρωμένοι γύρω από την πράσινη τσόχα, παίζουν πρέφα και πρέφα δεν πήραν, ενώ Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΑΚΕΛ αρχίζουν να παίζουν από τις 7+30 το πρωί τάβλι με συντεχνιακούς…

Ο μόνος μέχρι στιγμής που αγωνίζεται πραγματικά, εδώ και πολλούς μήνες (περίπου 2 χρόνια) εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη, από Πάφο μέχρι Λευκωσία είμαι εγώ… Πραγματικά λυπούμαι που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το «Εμείς» του στρατηγού Μακρυγιάννη…

Το ΑΚΕΛ αν ήθελε, θα μπορούσε ακόμα και σήμερα να εξουδετερώσει παντελώς τις ισχυρές πιθανότητες νίκης που έχει αυτή την στιγμή ο Νίκος Αναστασιάδης, προωθώντας την υποψηφιότητα του Μάριου Κάρογιαν… του Γιαννάκη Ομήρου… του Γιώργου Λιλλήκα… του Πανίκου Μαυρέλλη… και πολλών άλλων στελεχών του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ… με τους οποίους μέχρι πρόσφατα συνεργαζόταν το ΑΚΕΛ. Είναι δυνατόν το ΑΚΕΛ να θεωρεί το Μάριο Κάρογιαν, τον Γιώργο Λιλλήκα, τον Γιαννάκη Ομήρου, τον Πανίκο Μαυρέλλη… χειρότερους από τον Νίκο Αναστασιάδη; Εκτός και αν ο Νίκος Αναστασιάδης είναι προτιμότερος από τον Γιώργο Λιλλήκα, τον Μάριο Κάρογιαν, τον Δημήτρη Ηλιάδη… επειδή ήλθε η Τρόϊκα.

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ κάνει ερυθρές πλάτες στον Νίκο Αναστασιάδη, επειδή δεν θέλει να είναι «κυβέρνηση» ή «συγκυβέρνηση» όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα τα οποία η Τρόϊκα θα επιβάλει. Όταν μετά την περικοπή συντάξεων, μισθών, επιδομάτων, θα αρχίσουν να νοσηλεύονται και ακόμα να πεθαίνουν άνθρωποι από ασιτία… και άλλοι να αυτοκτονούν, η σημερινή κατάσταση με τις 35.000 ανέργους θα φαντάζει σαν παραμυθένια, ονειρική εποχή. Τώρα μιλούμε για ανέργους και για κλείσιμο καταστημάτων. Αυτά δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτά που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές, όταν η Τρόϊκα θα επιβάλει στους εντολοδόχους της τα σκληρότερα μέτρα. Μετά τις εκλογές θα μιλούμε για νεκρούς και για κλείσιμο (λόγω κατασχέσεων) σπιτιών.

Χάρης Αριστείδου
è     www.ellinikidexameniskepsis.com
         Τηλ. 99017040