14/9/12


13.9.2013

Τούτα είναι τα πρώτα μέτρα της Τρόϊκα…

Θα ακούσατε προφανώς για τα μέτρα που εισηγείται η Τρόϊκα. Ελπίζω να μην πέσατε στην παγίδα και να είπατε ότι έγιναν δύσκολα τα πράγματα. Αύριο θα γίνουν πολύ δυσκολότερα… Αυτή είναι η πρώτη δέσμη των μέτρων η οποία τελικά θα αποδειχθεί αναποτελεσματική.

Αυτά τα οικονομικά μέτρα θα ήταν αποτελεσματικά τότε, όταν η «κυβέρνηση» του Δημήτρη Χριστόφια κατέθετε νομοσχέδια και ζητούσε να φορολογηθεί ο πλούτος, τα οποία όμως νομοσχέδια απορρίφθηκαν από τα άλλα κόμματα. Αυτά τα μέτρα θα ήταν επίσης αποτελεσματικά, εάν αντί της φορολόγησης του πλούτου, γίνονταν αποδεκτά τα μέτρα που προωθούσε η αντιπολίτευση και έπλητταν κυρίως την μεσαία τάξη… και τους λιγότερο πλούσιους. Όλοι αυτοί οι Πατριδοφάγοι πολιτικάντηδες όμως, αντί να βάλουν νερό στο κρασί τους και να βρουν εγκαίρως μια συμβιβαστική λύση (όπως είναι πρόθυμοι να κάνουν ένα «έντιμο» - οδυνηρό συμβιβασμό με τον Αττίλα σε βάρος της πατρίδας Μας) ο ένας τραβούσε πετσί τζιαι ο άλλος τραβούσε τομάρι τζιαι έτα χαΐρκα τους… Τρόϊκα.

Η συμπεριφορά όλων των Κυνοβουλευτικών κομμάτων οδήγησε την Πατρίδα στο χείλος της Χρεοκοπίας, αφού προτιμώντας να ρίχνουν συνεχώς δανεικά δισεκατομμύρια ευρώ στην μαύρη Τρύπα, το Δημόσιο Χρέος αυξήθηκε και τα μέτρα της Τρόϊκα που ακούσατε προχθές ότι θα επιβληθούν, δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά που θα ακολουθήσουν.

Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα μέχρι να τα χωνέψετε. Μετά θα ακολουθήσουν τα επόμενα.. και στη συνέχεια τα επόμενα…

Σε κάποια φάση ίσως αρχίσουν να σας λένε ότι είναι τα τελευταία. Μην τους πιστέψετε, κάθε φορά να τα υπολογίζετε σαν τα «πρότελευταια»… για να έχετε κουράγιο να ξερνάτε όσα φάγατε τόσα χρόνια από την Πατρίδα μου, ψηφίζοντας Απατρίδες, Πατριδοκάπηλους, Εθνομηδενιστές, Εθνοκάπηλους… πάντα Διεφθαρμένους Πολιτικάντηδες, που επιβάλλουν σήμερα δυσβάστακτα μέτρα στον λαό, την ίδια ώρα που αυτοί οι Ττενεκέδες χρυσοπληρώνονται με «νόμους» που κάνουν οι ίδιοι σε βάρος του λαού.

Προκειμένου να έχουμε μιαν ομαλή προεκλογική περίοδο, τα σκληρότερα μέτρα για τα λαϊκά στρώματα και την μεσαία τάξη θα επιβληθούν μετά τις εκλογές. Τότε θα ακουστούν συνθήματα όπως στην Αθήνα: «Να καεί να καεί το Μπουρδέλλο η βουλή» ή «Αλήτες Προδότες πολιτικοί». Ο λαός δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τι τον περιμένει. Δεν είναι τυχαίο που η ηγεσία του ΑΚΕΛ κάνει πλάτες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να εκλέξει τον Νίκο Αναστασιάδη. Ξέρουν τι θα ακολουθήσει, για αυτό τον λόγο δεν θέλουν να είναι ούτε «κυβέρνηση» ούτε «συγκυβέρνηση». Για ακριβώς τον ίδιο λόγο ο Μάριος Κάρογιαν δεν δέχεται να είναι υποψήφιος πρόεδρος (όπως μου λένε…) με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ. Ξέρει τι θα ακολουθήσει και δεν θέλει να αναλάβει το πολιτικό κόστος. Προτιμά να εκλέξει τον Νίκο Αναστασιάδη όπως εξέλεξε τον Δημήτρη Χριστόφια (θυμάστε τους πανηγυρισμούς της Αθηνάς Κυριακίδου… μετά τις εκλογές του 2008;) για να κάνει στην συνέχεια κριτική στον Νίκο Αναστασιάδη, όπως κάνει τώρα στον Δημήτρη Χριστόφια…

Σήμερα ο λαός συζητά για την ανεργία και το κλείσιμο επιχειρήσεων (κυρίως καταστημάτων). Μετά τις εκλογές όμως, εάν εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης, θα βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό… άλλους να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία λόγω ασιτίας… και άλλους γονατισμένους από τα προβλήματα να αυτοκτονούν.

Ο Νίκος Αναστασιάδης όμως και το σόϊ του… ο Δημήτρης Χριστόφιας και το δικό του σόι… δεν πρόκειται να αισθανθούν την πείνα και την δυστυχία, την οποία θα νοιώσουν στο πετσί τους πολλοί πολίτες, επειδή τα Κυνοβουλευτικά κόμματα δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν εγκαίρως για να αποτρέψουν το θανατικό που έρχεται…


Χάρης Αριστείδου
è     www.ellinikidexameniskepsis.com
           Τηλ. 99017040