7/1/13



20.10.2011


Πετρέλαια και μίζες
Πέμπτον…

Προκήρυξη ή Ανάθεση
(Όπως το ψευδοδίλημμα χαλαρή ή σφικτή… ομοσπονδία;)


Λακωνικά: Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Κοινοπραξία Κυπριακών και γενικά Ελληνικών Εταιρειών Δημοσίων Συμφερόντων με μερίδιο 90-95% (περίπου) και ανάθεση σε ξένες, κατά προτίμηση Κρατικές Εταιρείες (Ρωσσίας, Κίνας, Γερμανίας, Γαλλίας…) με μερίδιο 5-10% (που σημαίνει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ κέρδος και για αυτές). Τάχιστα.

Αναλυτικά: Πολλοί Εθνικιστές Αγωνιστές που έλαβαν μέρος στην Αντιτουρκική Επανάσταση της Ελληνικής Φυλής του 1821, στα απομνημονεύματα τους ονομάζουν τα κόμματα και φατρίες και συμμορίες, όχι πάντα με αρνητική σημασία. Στο «ΝΕΟΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ» του Δ. Δημητράκου, Εκδοτικός Οίκος «Χρ. Γιοβάνη», 1969, σελ. 1273 διαβάζουμε για την «συμμορία» μεταξύ άλλων τα εξής: «εκάστη των ομάδων, εις τας οποίας ήσαν διηρημένοι οι εύποροι Αθηναίοι δι’ εκτάκτους πολεμικάς εισφοράς 2. μοίρα αθηναϊκού στόλου». Αναλυτικότερη ερμηνεία της γνήσιας σημασίας της λέξης «συμμορία» και «φατρία» («φράτρα») μπορεί να βρει ο ενδιαφερόμενος στο εξαιρετικό «ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ» των Henry G. LiddelRobert Scott. Εκδώσεις Ιωάννη Σιδέρη, Αθήναι, IV Τόμος.

Αφού οι Διεφθαρμένοι Πολιτικάντηδες της Διαπλοκής διέφθειραν και κατάστρεψαν τις λέξεις αυτές (συμμορία – φατρία), τις παρέδωσαν στον παράνομο υπόκοσμο, ενώ σήμερα αποστασιοποιούνται και από την λέξη «κόμμα» (λες και η λέξη βρώμισε από μόνη της) και προτιμούν να χρησιμοποιούν τις λέξεις κίνημα και παράταξη.

Τα κόμματα, αυτές οι ποικιλόχρωμες φατρίες – συμμορίες, είναι ουσιαστικά Μολυσμένα Φαγοκύτταρα που ροκανίζουν την Δημοκρατία, διαφθείροντας τους Πολίτες και την Πολιτεία. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι διάφοροι Σαρρήδες… που στηρίζουν τα κόμματα για να κάνουν τις αρπαχτές τους.

Σήμερα φόρεσαν τις πετρελαϊκές σαλιαρίστρες τους και με τα κυνοβουλευτικά κουζινομάχαιρα τους, αγωνίζονται για το ποιοι θα τραβήξουν τα «κάρβουνα» (Πετρέλαιο) για party τους. Ουσιαστικά και οι μεν και οι δε, όπως π.χ. στο χρηματιστήριο… αγωνίζονται για τις μίζες..

Οι πιο πονηροί απ’ όλους, είναι αυτοί που θέλουν προκήρυξη διαγωνισμού. Φαινομενικά είναι μια τίμια εισήγηση. Γνωρίζοντας όμως το παρελθόν τους, … Τρύπια Κράνη… Ρόζ βίζες… Χρηματιστήριο… S-300… Unops και «ανάν»… και γνωρίζοντας πως εργάζονται τα καρτέλ, από το γάλα μέχρι και το πετρέλαιο,… είμαστε πλέον δύσπιστοι και υποψιασμένοι Πολίτες. Αυτοί που θέλουν προκήρυξη διαγωνισμού, γνωρίζουν ότι οι Αμερικάνοι π.χ., οι οποίοι διαθέτουν και την τεχνογνωσία και την υποδομή και τα εργαλεία, θα μπορέσουν να προσφέρουν τις πιο ευνοϊκές προσφορές, λαδώνοντας αν χρειαστεί και τις υπόλοιπες ενδιαφερόμενες εταιρείες (ότι συμβαίνει π.χ. εδώ και δεκαετίες με την οδοποιία… στη Μπανανία). Με το κόλπο της προκήρυξης διαγωνισμών, οι Εβραιοαμερικανοί… θα μπορέσουν να περάσουν στα χέρια τους και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα θαλάσσια οικόπεδα, συνολικής αξίας, όπως λέγεται, τρισεκατομμυρίων ευρώ, με το αζημίωτο φυσικά για τα Τσογλάνια τους, που σήμερα θέλουν προκήρυξη διαγωνισμού, ενώ το 2004 Τρομοκρατούσαν τον λαό, Εκβιάζοντας και Απειλώντας, προκειμένου να τον εξανάγκαζαν να ψηφίσει «ναι» και να παρέδιδε την Κύπρο στον Αιμοβόρο τούρκο Κατακτητή και τα πετρέλαια της στον Δόλιον Άγγλο Κατακτητή.

Εάν περάσει η σημερινή εισήγηση τους για προκήρυξη διαγωνισμού, το πρόβλημα δεν είναι τα εκατομμύρια ευρώ που θα χάσουμε και θα δοθούν σαν μίζες στους Διεφθαρμένους Πολιτικάντηδες, αλλά τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, που θα κερδίσουν κατόπιν συνεννοήσεως, τα καρτέλ πετρελαίου σε βάρος της Κύπρου και του λαού της.

Εάν περάσει η άποψη της Ερυθρής Φατρίας και γίνει απευθείας ανάθεση, θα χάσουμε και πάλιν εκατομμύρια ευρώ από τις μίζες που θα φάει η Ερυθρή Φατρία (όπως έτρωγαν για χρόνια τα σοβιετικά ρούβλια και «κακοπερνούσαν» στην καπιταλιστική «κόλαση», την ίδια ώρα που ο Ρωσσικός… λαός «καλοπερνούσε» στον λενινιστικό «Παράδεισο», περιμένοντας στη γραμμή για να πάρει με κουπόνια… τυρί… κρέας… ζάχαρη… Ή όπως έφαγαν σχετικά πρόσφατα στο χρηματιστήριο τα χρήματα των ηλικιωμένων που περίμεναν στη γραμμή για να αγοράσουν μετοχές για τα εγγόνια τους). Ταυτόχρονα με την απευθείας ανάθεση θα χάσει και πάλιν η Κύπρος και ο Λαός δισεκατομμύρια ευρώ, μια και τα θαλάσσια οικόπεδα θα «προσφέρονται» αυθαίρετα και χωρίς έλεγχο…

Το Εθνικά ορθό θα ήταν να διαχειριστούμε μόνοι μας τον φυσικό μας πλούτο. Αυτό όμως υπό τας σημερινάς περιστάσεις φαίνεται αδύνατο. Κατά συνέπεια η πλέον συμφέρουσα για την Κύπρο και τον λαό, κατά την άποψή μου, λύση είναι η εξής: Σύσταση τόσων Κρατικών Εταιρειών (όσες είναι και τα θαλάσσια οικόπεδα) και συνεργασία με ξένες εταιρείες πετρελαίου (κατά προτίμηση, όπου υπάρχουν, Κρατικές) της Ρωσσίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Γερμανίας… προσφέροντας τους ένα 5-10% από τα κέρδη, που μετραφραζόμενο σε ευρώ, μπορεί να σημαίνει αρκετές δεκάδες εάν όχι εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα κόλπα που γνώριζαν τόσα χρόνια οι Διεφθαρμένοι Πολιτικάντηδες που μπήκαν ανυπόδητοι στην πολιτική και πλούτισαν από τα αφορολόγητα κλεψιμέϊκα… καλά κάμνουν να τα ξεχάσουν.




Χάρης Αριστείδου
Τηλ. 990147040