2/1/13


1.1.2013

Η ασύγνωστη αμέλεια και του Νίκου Αναστασιάδη
είχε σαν αποτέλεσμα την Τραγωδία στο Μαρί

Στις 22.11.2012 ο Νίκος Αναστασιάδης μιλούσε από το «Τρίτο Πρόγραμμα του Ρ.Ι.Κ.» για την Τρόικα και τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν οι Κυπριακές Τράπεζες.

Δημοσιογράφος: «Εσείς ζητήσατε, στείλατε δυο επιστολές μέχρι τώρα στο Πρόεδρο… Για την πρώτη… τον έχετε θέσει προ των ευθυνών του και κάνετε, αφήνετε αιχμή και για πιθανές ποινικές ευθύνες που να υπέχουν πράξεις…»

Νίκος Αναστασιάδης: «Μάλιστα κυρία Βρετού και η ασύγνωστη αμέλεια αποτελεί…ει…ει αδίκημα»

Σχόλιο: Εγώ δεν είμαι νομικός. Αυτό το οποίο όμως είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, ότι «και η ασύγνωστη αμέλεια αποτελεί…ει…ει αδίκημα» το γνώριζα. Το έμαθα από τον Νίκο Αναστασιάδη. Βασικά το χρησιμοποιεί όποτε τον συμφέρει. Στην περίπτωση της Τραγωδίας στο Μαρί όμως, όπου επέδειξε και ο ίδιος «ασύγνωστη αμέλεια», απέφυγε να το χρησιμοποιήσει.

Εάν ο Νίκος Αναστασιάδης, ιδιαίτερα σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φρόντιζε να μελετήσει ή έστω να αναθέσει σε κάποιον από τους βουλευτές του να μελετήσει την έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζιη, που προειδοποιούσε για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η παρουσία 98 εμπορευματοκιβωτίων στη Ναυτική Βάση, η Τραγωδία θα είχε αποτραπεί. Εάν ο Νίκος Αναστασιάδης επιδείκνυε τον μισό ζήλο για τους ανθρώπους που υπηρετούσαν στο Μαρί σε σχέση με όσον επέδειξε για τις τράπεζες και έστελλε παρόμοιες προειδοποιητικές επιστολές στον Δημήτρη Χριστόφια, σήμερα τα δεκατρία θύματα θα ήσαν με τις οικογένειες τους.

Πατριώτη, φωτοτύπισέ το και κυκλοφόρησε το, για να εμποδίσουμε την εκλογή του χρηματοδότη της ΕΟΚΑ Β Νίκου Αναστασιάδη, γιου του Πραξικοπηματία «Αστυνομικού» «Διευθυντή» Λεμεσού Χρύσανθου Αναστασιάδη, ο οποίος αν εκλεγεί, θα φορολογήσει με το πρόσχημα της Τρόικα άγρια τα λαϊκά στρώματα και την μεσαία τάξη, για να δώσει «κίνητρα για ανάπτυξη» στους πολυεκατομμυριούχους μασόνους Τραπεζίτες… Βιομήχανους… Μεγαλοεπιχειρηματίες… Ξενοδόχους, που ελέγχουν το κόμμα – Εταιρεία του «Δημοκρατικού Συναγερμού», οι οποίοι Απατεώνες αυτοί, ξανάφαγαν τα χρήματα του λαού το 1999 με το κόλπο του χρηματιστηρίου σπλιτ, οδηγώντας κάποιους πολίτες στην αυτοκτονία.

Πάντως, εάν ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είναι εντελώς Αχάριστος, σε περίπτωση που εκλεγεί, όπως ο Γλαύκος Κληρίδης ευχαρίστησε τον Απατεώνα Άκη Τζοχατζόπουλο, έτσι και αυτός, πρέπει να ευχαριστήσει την ηγεσία του ΑΚΕΛ, για τις πλάτες που του έκανε, να βάλει σκόπιμα (επειδή ήλθε η Τρόικα και το ΑΚΕΛ θέλει να περάσει στην αντιπολίτευση) σαν ανθυποψήφιο του, τον δυστυχώς συν-καμμένο Σταύρο Μαλά και όχι κάποιον από τους εκατοντάδες εκλέξιμους από το ΔΗΚΟ, από την ΕΔΕΚ, από τους «Οικολόγους», από τους Ανένταχτους, που θα μπορούσαν άνετα να ρίξουν του ώμου τους τον Νίκο Αναστασιάδη, εάν είχαν και την υποστήριξη της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.


Χάρης Αριστείδου
è     www.ellinikidexameniskepsis.com