31/10/12


30.10.2012

Την εποχή που γεννήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης ο λαός ξεκόπριζε με το φτυάρι

Δεύτερο

Όταν γεννήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης σε πολλά χωριά της Κύπρου οι χωρικοί συμβίωναν με τα βόδια τους μέσα στα μακρυνάρκα. Στη μια μερκά ζούσαν οι άνθρωποι τζιαι στην άλλη τα βούθκια για να τους βράζουν με τα χνώτα τους τον σσιημώνα.

Όταν γεννήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης πολλοί άνθρωποι είχαν τες όρνιθες τζιαι τα γουρούνια ξαπόλυτα μέσα στην αυλή τους.

Ο στρατηγός Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματα του γράφει τα εξής: «η μαγαρισιά το φτυάρι της θέλει». Από την εποχή του στρατηγού Μακρυγιάννη (και ακόμα πιο μπροστά) μέχρι και την εποχή που γεννήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης οι χωρικοί στα σπίτια τους δεν είχαν απόπατο (τον απόπατο έτρεξαν όλοι αργότερα να τον ανοίξουν, επειδή οι Κύπριοι φοβούντουσαν πολύ το «πρόστιμο», λόγω του «νόμου» που έκαναν οι Άγγλοι Κατακτητές.)

Την εποχή που γεννήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης οι περισσότεροι Κύπριοι αφόδευαν πάνω στην κοπριά και κάθε τόσο ξεκόπριζαν σηκώνοντας το κόπρι με το φτυάρι και μεταφέροντάς το με το αμάξι (άλλο η άμαξα άλλο το αμάξι) στα χωράφια για λίπασμα.

Όταν γεννήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης χαρτί υγείας δεν υπήρχε. Οι πιο προνομιούχοι χρησιμοποιούσαν κανένα κομμάτι εφημερίδας, οι περισσότεροι όμως μικρές πέτρες… «Επάθαμε τίποτε;» είπε μου η θκειά μου. Εκείνη την εποχή γεννήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης που το 2008 άφηνε υπονοούμενα για την ηλικία του Τάσσου Παπαδόπουλου μιλώντας για πολιτικούς της γενιάς του ‘60. Την εποχή της κοπριάς, όταν ο λαός κόπριζε στην αυλή του και ξεκόπριζε μεταφέροντας την μαγαρισιά με τ' αμάξι μακρυά από το σπίτι του. Αυτή την εποχή κρύβουν τα μυστικά της «μαύρης» τρίχας του Νίκου Αναστασιάδη. Όι να σας γελάσει πάλε ρε μάππουροι τούτος ο Καβλόγερος όπως ο S-στρακόττας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης διαθέτει ένα μυαλό από την εποχή της κοπριάς. Αν τον ρωτήσεις τι είναι η silicon valley, θα σου πει ότι «είναι η περιοχή της Καζαμπλάνκας όπου φύεται και ανθεί η σιλικόνη.. που έχουν στα βυζιά τους οι κουμέρες μου…»

Όταν γεννήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης αν έλεγες στο κόσμο λέξεις όπως «ροζ βίζες»,        «S-300», «Χρηματιστήριο», «Unops», «εποικοδομητικές ασάφειες» κανένας δεν θα καταλάβαινε. Εάν μπορούσες να τους εξηγήσεις τι εσήμαιναν και τους ελέγες ότι τούτος που θα πρωταγωνιστούσε σε όλα αυτά κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει και Πρόεδρος, θα σε πιάναν με τες πέτρες. Μπορεί τότε λόγω των συνθηκών να ήσαν «ζοππόβορτοι» (Αμόρφωτοι) πάντως Αμπάλατοι (Παρα-μορφωμένοι) όπως σήμερα δεν ήσαν.

Όταν εγεννήθηκες Νίκο Αναστασιάδη, που στην τράπεζα μετά το δημοψήφισμα του 2004 αποκαλύφθηκε ότι υπογράφεις σαν Νίκος Χρυσάνθου, πολλοί άνθρωποι καλλιεργούσαν τις λουβάνες στα χωράφια τους για να τις φάνε οι ίδιοι και όχι στα κεφάλια τους όπως εσύ για να τις ταΐσεις σε άλλους. Όταν γεννήθηκες Νίκο Αναστασιάδη, όσοι έριχναν πέτρες ή τασάκια και μάλιστα στους συνεργάτες τους, τους έβαζαν για θεραπεία στο Τρελλάδικο της Αθαλάσσας.

Τα 2000 χρόνια ρωμαϊκής… και τουρκικής Κατοχής έχουν αφελληνίσει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του λαού και τον έχουν καταντήσει στην πλειοψηφία του λαό Αλαφροΐσκιωτο, Λαφαζάνη και το χειρότερο, λαό επικίνδυνο για την ίδια του την Πατρίδα… και τα παιδιά του. Ο διαρκής αγώνας για επιβίωση στους αιώνες της ρωμαϊκής… Κατοχής και της μαύρης (Κατάμαυρης) συμβίωσης κάτω από τον ίδιο ουρανό στους αιώνες της τουρκικής Κατοχής, τον έχουν καταντήσει στην πλειοψηφία του λαό Κωλογλύφτη, που χωρίς το ρουσφέτι παθαίνει στερητικό σύνδρομο.

Πριν αρκετές δεκαετίες, όταν γεννήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης, ο λαός ξεκόπριζε με το φτυάρι. Σήμερα, αν αυτός ο λαός συνέλθει, μπορεί να ξεκοπρίσει την μαγαρισιά με την ψήφο του…

Χάρης Αριστείδου
è     www.ellinikidexameniskepsis.com
         Τηλ. 99017040