29/11/12


28.11.2012

Και πάλιν δεν τα λες σωστά

Σήμερα 28.11.2012 ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος έκλεισε ένα εξαιρετικό κείμενο του, στην στήλη του «Ειρήσθω», στην εφημερίδα «η σημερινή», σελ. 9, με την εξής παράγραφο:

«Θυμούνται καλά, με πίκρα, οι μνήμην έχοντες, πώς ακριβώς, για τις ανάγκες τής δημαγωγίας, της παραπλάνησης τού ψηφοφόρου λαού, της πλύσης εγκεφάλων, της εσκεμμένης δημιουργίας ψευδών παραστάσεων διά της θωπείας και της εκμεταλλεύσεως των φιλοπάτριδων αισθημάτων τών Ελλήνων Κυπρίων, ανασύρθηκε αποκομμένο από το εναρκτήριό του «ού καταισχυνώ», απ’ την αρχαία μας γραμματεία, εκείνο το μικρό απόσπασμα των πέντε λέξεων του Όρκου των αρχαίων Αθηναίων εφήβων, που διασώθηκε στον «Κατά Λεωκράτους» τού Λυκούργου λόγο, και μπουμπούνιζε επί δύο 10ετίες απ’ τα κομματικά μεγάφωνα και κραυγαζόταν ενόρκως απ’ τους προεκλογικούς ρήτορες ομνύοντας ότι «την πατρίδα ούκ ελάττω παραδώσω». Και πώς εκείνο το πασίγνωστο «ούκ ελάττω» σύνθημα, εγκαταλείφθηκε την ώρα της κρίσεως: Πετάχτηκε στ’ αζήτητα. Μαζί με τις ριγμένες ασπίδες. Κι εξευτελίστηκε εμπράκτως, ώστε, έκτοτε, ουδείς να τολμά πλέον να το εκφωνήσει. Διά τον φόβον τού γιουχαΐσματος «αιδώς Αργείοι» γάρ...».

Ούτε αυτή τη φορά έχουν τα πράγματα όπως τα παρουσιάζεις. Παραγνώρισες αυτή τη φορά το απύθμενο θράσος του Ποθκιάντραπου Νίκου Αναστασιάδη, του πλάσματος που κατήργησε την Κυπριακή παροιμία «Έσσιει ο πούττος πρόσωπο να φκεί στο βιλλοχώριν;» Ναι έσσιει !

Στις 6.3.2011 η τηλεόραση του «Αντένα» μετέδωσε τα εξής:

Δημοσιογράφος: «… «Δημοκρατικού Συναγερμού» Νίκος Αναστασιάδης απευθύνοντας τον επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο του Ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου…».

Νίκος Αναστασιάδης: «… και αν είναι κάτι που χρωστούμε στον Γρηγόρη Αυξεντίου είναι και στους υπόλοιπους των Αγωνιστών… είναι την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω…»

Για τούτα ούλλα τα καρακιοζλίκια όμως, δεν ευθύνεται ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο «Οδοιπόρος στα Σούσα…» Ανανοκλής είναι ανοικτό βιβλίο. Για τούτα ούλλα τα καρακιοζλίκια ευθύνονται τούτοι ούλλοι οι κωλογλύφτες που τον περιβάλλουν και όσοι από σας τώρα προεκλογικά κάνουν πλάτες στον Ανανοκλή… όπως το 1998. Ξανακοίταξε το βιβλίο μου «Αν αρνηθώ…». Θα μπορούσες να είσαι ο καλύτερος… Ίσως όμως είναι αργά και επειδή πλησιάζουν εκλογές εμπρός στρούμφς στην γραμμή μαζί με τους άλλους… «αιδώς Αργείοι» γαϊδάρ

Χάρης Αριστείδου
è     www.ellinikidexameniskepsis.com
Τηλ. 99017040

Πατριώτη, φωτοτύπησέ το και κυκλοφόρησέ το, για να εμποδίσουμε την εκλογή του Χρηματοδότη της ΕΟΚΑ Β Νίκου Αναστασιάδη, γιου του Πραξικοπηματία «Αστυνομικού» «Διευθυντή» Λεμεσού Χρύσανθου Αναστασιάδη, ο οποίος έχει τ' αρχίδια μόνο για τις κουμέρες …του, αλλά το 1974 αποδείχθηκε αρσενικός Πούττος, βολεμένος από τον Πραξικοπηματία πατέρα του στα μετόπισθεν… Πατριώτη φωτοτύπησέ το και κυκλοφόρησέ το, διότι εάν εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης, θα φορολογήσει μαζί με την Τρόικα άγρια τα λαϊκά στρώματα και την μεσαία τάξη για να δώσει «κίνητρα για ανάπτυξη» στους πολυεκατομμυριούχους Μασόνους, Τραπεζίτες, Βιομήχανους, Ξενοδόχους, Μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν το κόμμα-Εταιρεία του ΔΗΣΥ και οι οποίοι Απατεώνες ξανάφαγαν τα χρήματα του λαού το 1999 με άλλο κόλπο στο Χρηματιστήριο.