20/12/19

20.12.2019 ΘΑ ΔΕΧΘΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ( ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ... ) ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ;

Ο αγωγός πετρελαίου East Med. εξυπηρετεί πρωτίστως τα σχέδια του Ισραήλ, το οποίο δεν θέλει να βρεθούν οι αγωγοί πετρελαίου που θα μεταφέρουν το πετρέλαιο του, όμηροι της τουρκίας ή όποιασδήποτε άλλης Μουσουλμανικής χώρας και για αυτό τον λόγο προτιμά να περάσει ο αγωγός πετρελαίου διά θαλάσσης στην Κρήτη...και από κει στην Κεντρική Ευρώπη..., και όχι διά μέσω Μουσουλμανικών χωρών, όπως π.χ.η τουρκοκατεχόμενη Μικρασία ΜΑΣ ή οι Βορειοαφρικανικές χώρες και από εκεί Γιβραλτάρ και Ευρώπη...
Σαν Κύπρος έχουμε τρεις επιλογές. Πρώτη, το Ισραήλ που καίγεται για τον East Med, να τον χρηματοδοτήσει, να τον κατασκευάσει, και να αναλάβει την ασφάλεια του, συμμαχώντας ξεκάθαρα με την Κύπρο και την υπόλοιπη Ελλάδα, αναλαμβάνωντας τις ευθύνες του τίμια και χωρίς Ππουστιές και Ατιμίες όπως κάνουν διαχρονικά οι Οβραίοι.
Δεύτερη επιλογή, εάν το Ισραήλ, δεν πράξει τα πιο πάνω μπορούμε να προτείνουμε ακριβώς τα ίδια στην οικονομική υπερδύναμη που λέγεται Σαουδική Αραβία και η οποία δεν χρειάζεται την οικονομική στήριξη της Ευρωπαικής Ένωσης και σίγουρα θα ενδιαφέρεται και η ίδια να μεταφέρει τα δικά της πετρέλαια μέσω αυτού του αγωγού στην Ευρώπη, και σε συνεργασία με αυτή αλλά και με την Αίγυπτο και την υπόλοιπη Ελλάδα προχωρούμε στην κατασκευή του αγωγού αυτού και αν η Σαουδική Αραβία ( και τα Εμιράτα του Κόλπου... ) δεν διαφωνούν ας συμμετέχει και το Ισραήλ.
Υπάρχει όμως και η τρίτη επιλογή, η οποία είναι η καλύτερη κατα την άποψη μου.
Η Σαουδική Αραβία να χρηματοδοτήσει έναν αγωγό πετρελαίου που θα φέρει το όνομα << ASIHTIR PEZEVEG ERTOGAN >> και ο οποίος θα μπορεί να μεταφέρει τα πετρέλαια της Σαουδικής Αραβίας, της Κύπρου της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Τυνησίας, της Αλγερίας, του Μαρόκκου ( και γιατί όχι αργότερα και τα πετρέλαια του Λιβάνου, της Συρίας, του Ιράκ, της Ιορδανίας...και του Κουρδιστάν ) μέσω Γιβραλτάρ στην Ευρώπη, κάμνοντας και τον Ερτογάν και το Ξανθό Γένος και τον Άγιο Παίσιο τον Λαφαζάνη να τσακρίσουν από το κακό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Leave a comment: