23/2/14


22 Φεβρουαρίου 1821. Αυτή είναι η μέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης


Εάν ρωτήσετε κάποιους, πότε ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση του 1821, πάρα πολλοί θα σας πουν στις 25 Μαρτίου. Κάποιοι λίγοι που θα παραξενευτούν και θα πονηρευτούν από την ερώτηση και έχουν κάποια γνώση της Ελληνικής Ιστορίας, θα σας πουν στις 23 Μαρτίου, όταν ο δεύτερος χρονολογικά Αρχιστράτηγος μας Πέτρος Μαυρομιχάλης (πρώτος χρονολογικά αλλά και ιεραρχικά ήταν ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και δεύτερος ο Πέτρος Μαυρομιχάλης και όχι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης όπως πάρα πολλοί νομίζουν) με τους Μανιάτες του και άλλους… ελευθέρωσε την Καλαμάτα μας. Κάποιοι άλλοι ελάχιστοι, με πολύ καλή γνώση της Επανάστασης του 1821, θα σας πουν ότι η Ελληνική Επανάσταση ξεκίνησε όταν ο Ασημάκης Ζαΐμης έδωσε το πράσινο φως για την ενέδρα της Χελωνοσπηλιάς ή όταν ο Νικόλαος Σολιώτης «καθάρισε» τους γυφτοχαρατζίδες στις Πόρτες Αγριδίου…

Και όμως η Ελληνική Επανάσταση ξεκίνησε ένα ολόκληρο μήνα προηγουμένως και συγκεκριμένα στις 22 Φεβρουαρίου 1821, όταν ο επιλεγμένος από την Αγία Φιλική Εταιρεία, πρώτος Αρχιστράτηγος μας Αλέξανδρος Υψηλάντης, διέβει τον Προύθο ποταμό με αναπεταμένη σημαία να έχει στην μια μεριά τον Σταυρό και στην άλλη τον αναγεννόμενο από την τέφρα του Φοίνικα της Ελληνικής Φυλής. Τον Φοίνικα τον σφετερίστηκε η Χούντα των «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» και για αυτό τον λόγο κάποιοι εκ των υστέρων αντιχουντικοί, αλλά στα χρόνια της Χούντας επιλεγμένοι και ορκισμένοι έφεδροι χουντικοί αξιωματικοί, τον αποκαλούν ανιστόρητα «ψωφοπούλι»! Εάν η Χούντα αντί του Φοίνικα σφετεριζόταν την Παναγία, θα την αποκαλούσαν «Ψωφοπαναγιά»;

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου. Η συντριπτική πλειοψηφία των μαχητών στη Μολδοβλαχία (ειδικά μετά την προδοσία του Βλαδιμηρέσκου και την άρνηση του λαού να ξεσηκωθεί, επειδή φοβήθηκε τις Φρικτές Κατάρες του Προδότη Πατριάρχη, σύμφωνα με τον Ηλία Φωτεινό) ήσαν Έλληνες.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου αλλά στις 22 Φεβρουαρίου. Στις 25 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένο από την Άγια Φιλική Εταιρεία να επαναστατήσει ο Μοριάς και η Στερεά… να ξεκινήσει δηλαδή η Επανάσταση στην Ελλάδα μας. Τελικά ούτε ο Μοριάς, ούτε η Στερεά επαναστάτησαν στις 25 Μαρτίου. Οι ένοπλες συγκρούσεις στον Μοριά ξεκίνησαν πριν την 25η Μαρτίου, ενώ οι περισσότερες περιοχές της Στερεάς επαναστάτησαν μετά την 25η Μαρτίου.

Πριν τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, οι Φιλικοί προσέγγισαν τον Κοντόφθαλμο διπλωμάτη του Τσάρου, Ιωάννη Καποδίστρια και του ζήτησαν να ηγηθεί της Ελληνικής Επανάστασης. Η απάντηση του Κοντόφθαλμου Ιωάννη Καποδίστρια ήταν η εξής: «Διά να σκέπτεται κανείς Κύριε, περί τοιούτου σχεδίου πρέπει να είναι παράφρων…».

Εκείνοι οι «παράφρονες» τότε, κάτω από απερίγραπτα αντίξοες για μας συνθήκες, ξήλωσαν την λεγόμενη Οθωμανική Αυτοκρατορία και ταπείνωσαν την οφρύ του Πλανητάρχη της εποχής Σουλτάνου. Σήμερα οι «νούσιμοι» Νενέκοι που πετάσσουν τασάκια… κάτω από απερίγραπτα ευνοϊκότερες για μας συνθήκες, αντί να εργάζονται για την Απελευθέρωση της Κύπρου, εργάζονται για το Ομοσπονδιακό ξεπούλημα της Κύπρου στην τουρκία, ενώ εκμεταλλευόμενοι την θέση τους επισκέπτονται τον Φασίστα Εμίρη του Κατάρ, για να συνάψουν γνωριμίες που αποσκοπούν σε μελλοντικό οικονομικό όφελος των Imperium… εταιρειών του δικηγορικού γραφείου του αδελφού του Πάμπου, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος υπέγραφε στην τράπεζα με διαφορετικό επίθετο σαν Νίκος Χρυσάνθου και ο οποίος παραδέχτηκε ότι μέχρι το δημοψήφισμα του 2004 δεν είχε περιουσία, αλλά μετά το δημοψήφισμα έγινε εκατομμυριούχος!!


22.2.2014



Χάρης Αριστείδου

www.ellinikidexameniskepsis.blogspot.com

Τηλ. 00357 99 017040