11/12/15


11.12.2015

Ακόμα και ο Μπερλουσκόνι θα ήταν κάποια λύση !

Πριν τις προεδρικές εκλογές του 1993 έγραψα ένα κείμενο στο οποίο πρότεινα, προκειμένου να γλιτώναμε από τον Γλαύκο Κληρίδη, τον Μεγαλοεκδότη και Μεγαλοκαναλάρχη Κωστή Χατζηκωστή για υποψήφιο Πρόεδρο της «Κυπριακής» «Δημοκρατίας». Μου τηλεφώνησε ο Χατζηκωστής και μεταξύ άλλων λέχθηκαν τα εξής:

Κωστής Χατζηκωστής: «Έστειλες το τζιαι σε άλλες εφημερίδες;»

Χάρης Αριστείδου: «Ναι, σε όλες»

Κωστής Χατζηκωστής: «Να το αποσύρεις»

Χάρης Αριστείδου: «Γιατί;»

Κωστής Χατζηκωστής: «Θέλεις να γράφει ο Αλέκος Κωνσταντινίδης ότι είμαι Μπερλουσκόνι;»


Παρά ο Κληρίδης, ο Βασιλείου ή σήμερα ο καλλίτριχος Μουσολίνι, ακόμα και ο (Χατζη)μπερλουσκόνι θα ήταν μία «λύση»… ως παρακάτω…


Το βιβλίο αυτό ουσιαστικά είναι η συνέχεια των βιβλίων μου «Αν αρνηθώ…» και «Φάτε και Σκάστε».


Να μην σας εντυπωσιάζουν, ούτε να σας εξαπατούν οι σοβαροφανείς τηλεπαρουσιαστές, δημοσιογράφοι, σχολιαστές… των ισχυρών Μ.Μ.Ε. της Διαπλοκής. Σχεδόν όλοι, αγορασμένες αρσενικές και θηλυκές πόρνες είναι, στην υπηρεσία του υποεργολάβου Αφεντικού και κατά συνέπεια στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των κομμάτων – Φατριών της Διαφθοράς, που οδήγησαν Κύπρο και Υπόλοιπη Ελλάδα στην Οικονομική Χρεοκοπία και το χειρότερο, στην καθημερινή σταδιακή, σταγόνα σταγόνα Πνευματική Χρεοκοπία (Διαφθορά) του λαού.


«Ο σιωπών δοκεί συναινείν»


«Τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν» Ανάθεμα έστω …διότι κανένας «Οδοιπόρος στα Σούσα» Νενέκος, δεν θα μπορούσε να καβαλικέψει την Κύπρο Μας, αν δεν έσκυβαν κάποιοι Οχιάδες.


«Και προσοχή να μην τους απατάγη η ’διοτέλεια. Και αν σκοντάψουν, τότε εις τον κρεμνόν θα πηγαίνουν, καθώς το πάθαμεν εμείς. – Όλο εις τον κρεμνόν κυλάμεν κάθε ’μέρα.»

Απομνημονεύματα στρατηγού Μακρυγιάννη


Παραφράζοντας τον ποιητή

«Όσοι το χάλκεον χέρι

βαρύ του φόβου αισθάνονται

ζυγόν» Ομοσπονδίας «ας έχωσι.

Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία»


Δεν είναι μόνο ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος που πουλήθηκε πριν τις εκλογές του 2013 αλλά ΟΛΟΙ όσοι από το … 2004 (2002) μέχρι το 2012… κατά καιρούς κατηγόρησαν τον Νίκο Αναστασιάδη, είτε ξεκάθαρα για Προδοcία, είτε για οτιδήποτε άλλο ανάλογο και όμως ξαφνικά, είτε λίγο πριν τις εκλογές του 2013, είτε ακόμα και χρόνια πριν, ρούφησαν την γλώσσα τους… είτε διότι λαδώθηκαν άμεσα, είτε διότι πήραν εντολή από τα πουλημένα αφεντικά τους που χαράσσουν επί πληρωμή γραμμή. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει στους τόμους των εφημερίδων και να συγκρίνει τί έγραφαν κατά του Νίκου Αναστασιάδη και πως ξαφνικά ρούφησαν την γλώσσα τους ευνοώντας την υποψηφιότητά του.


Πολλά από αυτά που κατηγορούσαν τον Δημήτρη Χριστόφια (κάνοντας όμως πλάτες στον Νίκο Αναστασιάδη) είναι σωστά. Ο Δημήτρης Χριστόφιας και το καθεστώς του υπήρξε για την Οικονομία της Κύπρου καταστροφικώτατος. Μια ατιμία τους μεγάλη είναι, ότι έκαναν γαργάρα αυτά που έγραφα και μοίραζα σε φυλλάδια πριν τις εκλογές του 2008, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης σκόπιμα κατέβασε σαν υποψήφιο του ΔΗΣΥ το 2008 τον Γιαννάκη Κασουλίδη που είχε υποστηρίξει με φανατισμό το «ναι» και όχι τον Ουράνιο Ιωαννίδη ή τον Γιαννάκη Μάτση που είχαν υποστηρίξει το «Όχι», για να χάσει ο Γιαννάκης Κασουλίδης, να εκλεγεί ο Δημήτρης Χριστόφιας, να καταστρέψει τα πάντα λόγω μαρξιστικών – λενινιστικών αγκυλώσεων και εμμονών, για να μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές ο Νίκος Αναστασιάδης το 2013.


Όταν έχω Πατρίδα, μπορώ να αναστήσω την Οικονομία της. Όταν όμως έχω Οικονομία και χάσω την Πατρίδα μου, τι να την κάνω την Οικονομία;


Ιδιαίτερα όσον αφορά τον δημοσιογράφο Λάζαρο Μαύρο, εάν κάποιος πιστεύει ότι είμαι υπερβολικός, δεν έχει παρά να συγκρίνει αυτά τα χλιαρά που ο δημοσιογράφος έγραφε ένα μήνα…έξι μήνες πριν τις εκλογές του 2013 με αυτά που έγραφε για χρόνια κατά του Νίκου Αναστασιάδη αρκετό καιρό πριν τις εκλογές του 2013. Για χρόνια τα έγραφε Ωραία κατά του Νίκου Αναστασιάδη, μόλις όμως πλησίασαν οι εκλογές και άρχισαν τα ραδιόφωνα να παίζουν «ακολουθεί πληρωμένη πολιτική διαφήμιση» έπαθε δημοσιογραφική μούγγα, λέξη που χρησιμοποίησε ο πρώην δημοσιογράφος (αλλά σύμφωνα με την Φανούλα Αργυρού απλώς DJ) και νυν Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, όταν μετά από μια μαζική τροφική δηλητηρίαση, τα Μ.Μ.Ε ρούφηξαν την γλώσσα τους επειδή η συγκεκριμένη υπεραγορά αγόραζε από τα Μ.Μ.Ε διαφημιστικό χρόνο.


Για να γίνουν καλύτερα αντιληπτά τα ποιήματα και τα τραγούδια της παρένθετης ποιητικής συλλογής, πρέπει να προηγηθεί η ανάγνωση των βιβλίων μου «Αν αρνηθώ…», «ΑΠΕΙΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑΣ», «Ο Χαιρέκακος Νίκος Αναστασιάδης» και «Φάτε και Σκάστε».


Κάποια δυσνόητα σημεία σε κάποια ποιήματα και τραγούδια, είναι απάντηση σε σχόλια που έκανε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος την προηγούμενη μέρα στην εκπομπή του.


Χάρης Αριστείδου

http://ellinikidexameniskepsis.blogspot.com

Τηλ. 99017040