24/6/14


23.6.2014


Γιατί άραγε το «State Department» (Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α.), διαβάζει την «Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης»;


Όπως κάθεστε μπροστά από τον υπολογιστή σας και κοιτάζετε την οθόνη, εάν μπείτε στην ιστοσελίδα μου http://ellinikidexameniskepsis.blogspot.com στην αριστερή μεριά θα διαβάσετε τα εξής: ΒΙΒΛΙΑ ΧΑΡΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ PDF. Εάν μπείτε στο βιβλίο «Αυτοί κατέστρεψαν την Οικονομία της Κύπρου» και διαβάσετε το κείμενο στην σελίδα 4 «Η χοΛέρα που έφερε την  Ερυθρή Πανούκλα», θα αντιληφθείτε πολλά…


Ο Αμερικανός πρέσβης… έβαλε στο μάτι τα τιμαλφή Μας


Σε συνέντευξή του στις 11.5.2014 στην εφημερίδα «ο φιλελεύθερος», ο Αμερικανός πρέσβης μας κάλεσε να εμπιστευτούμε τους τούρκους !


Σχόλιο: Μα έσσιει πολλούς έξυπνους διπλωμάτες σαν εσένα η χώρα σου ρε;


Ο Αγωνιστής του 1821 Πέτρος Μέγγος στο βιβλίο του το οποίο κυκλοφόρησε και στα ελληνικά με τον τίτλο «Από τη Σμύρνη στην Ελλάδα του 1821» γράφει στην σελίδα 263-264, εκδόσεις «Ισνάφι», Ιωάννινα 2009 τα εξής:

«Ενώ ήμουν στη Σμύρνη, συναντήθηκα με την αδελφή του Παγκαλάκη, η οποία μου είπε ορισμένες λεπτομέρειες για τον ξεσηκωμό στη Χίο, τη σφαγή από τους Τούρκους κ.ο.κ. Η στάση του αυστριακού κόνσολου ήταν τόσο απάνθρωπη και δειλή που δεν μπορώ να την προσπεράσω. Ένας τέτοιας λογής άνθρωπος, ή μάλλον, όπως νομίζω, ένας άνθρωπος που δεν καταδικάζει αυτήν τη συμπεριφορά, αποτελεί εχθρό του είδους του. Όταν η αχανής στρατιά των Τούρκων ετοιμαζόταν να ξεκινήσει από το Τσεσμέ για να εισβάλει στη Χίο, γύρω στις δύο χιλιάδες Ελλήνων, πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να γλιτώσουν φεύγοντας προς τα βουνά, εγκατέλειψαν την πόλη και βρήκαν εκεί καταφύγιο παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα για να αποκρούσουν κάθε ενδεχόμενη προσέγγιση του εχθρού. Ο άνθρωπος αυτός, διαθέτοντας την εξουσία που του παρείχε η θέση του προξένου της Αυστρίας, τους έγραψε ένα γράμμα καλώντας τους να γυρίσουν πίσω στην πόλη, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα τους παραχωρούνταν αμνηστία για την εξέγερσή τους και θα τους επιτρεπόταν να συνεχίσουν να ζουν ειρηνικά. Εκείνοι έδωσαν βάση στις διαβεβαιώσεις του και αρκετοί πήγαν προσωρινά να μείνουν, για μεγαλύτερη ασφάλεια, στην κατοικία του. Οι Τούρκοι, όταν μπήκαν στη πόλη, έσφαξαν όποιον άνδρα βρήκαν μπροστά τους και πήραν τις γυναίκες αιχμάλωτες. Ο Αυστριακός κόνσολος, που συμπεριφέρθηκε σαν κτήνος, βούτηξε απ’ όσους ήταν στο αυστριακό προξενείο τα τιμαλφή και ό,τι άλλο αξίας είχαν πάνω τους.»


Το βιβλίο αυτό πρωτοκυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα (αφού ο Αγωνιστής μετά την Επανάσταση πήγε στην Αμερική), υπό τον τίτλο «Petros Mengous: Narrative of a Greek soldier containing anecdotes and occurrences illustrating the character and manners of the Greeks and Turks in Asia Minor, and detailing events of the late war in Greece, in which the author was actively engaged by land and sea, from the commencement to the close of the revolution.»


Published in 1830, Elliod and Palmer (New York)



Χάρης Αριστείδου

http://ellinikidexameniskepsis.blogspot.com

Τηλ. 00357 99 017040