24/3/14


24.3.2014

 

Οι Προδότες

 

Πριν λίγα χρόνια είχα πάει με κάποιους φίλους στους Καλαρύτες της Ηπείρου. Όπως καθόμασταν στην πλατεία, απευθυνόμενος σε μιαν Ηπειρώτισσα δασκάλα της είπα τα εξής: «Θα σε ρωτήσω κάτι, που μάλλον δεν θα ξέρεις, αλλά μην στεναχωρεθείς, διότι μάλλον κανένας δεν το ξέρει, επειδή δεν θέλουν οι πολιτικοί να γνωρίζουμε την Ιστορία Μας. Η Ήπειρος είναι η πιο ορεινή περιοχή της Ελλάδας, γιατί ενώ το 1821 επαναστάτησαν η Πελοπόννησος, και η Στερεά κατά των τούρκων η Ήπειρος δεν επαναστάτησε;»

 

Εάν σας ρωτήσει κάποιος, ποια ήταν εκείνη η πολιτική συγκυρία, που αξιοποίησαν με αριστοτεχνικό τρόπο, οι Άγιοι της Φιλικής Εταιρείας, πετυχαίνοντας την αίσια έναρξη … (και έκβαση) της Ελληνικής Επανάστασης, μην διστάσετε να απαντήσετε, ότι ήταν ο πόλεμος μεταξύ των τουρκικών σουλτανικών στρατευμάτων από την μια και της συμμαχίας των Αλβανών του Αλή Πασά με τους Σουλιώτες από την άλλη. Ο Χουρσίτ Πασάς της Πελοποννήσου διορίστηκε Σερασκέρης με φιρμάνι από τον Σουλτάνο και εκστράτευσε κατά του Αλή Πασά. Ο κύριος όγκος των τουρκικών στρατευμάτων μεταφέρθηκε από την Πελοπόννησο στην Ήπειρο, η Ήπειρος πλημμύρισε από τουρκικό στρατό, ούτε λόγος γινόταν να εξεγερθεί εκεί ο λαός. Η Πελοπόννησος όμως έπεσε σαν «λουκούμι» στα χέρια του Κολοκοτρώνη ή μάλλον έπρεπε να είχε πέσει σαν «λουκούμι» αλλά δυστυχώς η πολυαρχία… ο παραγωντισμός… οι μικρότητες… οι πισώπλατες μαχαιριές, είχαν σαν αποτέλεσμα να δοκιμάσουμε πολλές πίκρες πριν γευτούμε αυτό το «λουκούμι»…

 

Οι σημερινές συγκυρίες είναι ασυγκρίτως πιο ευνοϊκές για μας από ότι ήσαν το 1821. Δυστυχώς όμως οι Ανθέλληνες πολιτικάντηδες που επέστρεψαν με την βοήθεια του Αττίλα το 1974, όχι απλώς δεν θέλησαν να αξιοποιήσουν όπως οι Φιλικοί… την κουρδική Επανάσταση που στοίχισε στο τουρκικό «κράτος» μέχρι σήμερα περισσότερα από 200 δισ. ευρώ (200.000.000.000 άλλοσπως διακόσιες χιλιάδες εκατομμύρια) αλλά συνέβαλαν στην παράδοση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν στις τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, κάτι που δεν καταδέχτηκε να κάνει ούτε η εχθρική προς την Επανάσταση Μας Αυστροουγγαρία σε βάρος του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

 

Η Κουρδική Επανάσταση είναι το σημαντικώτερο όπλο που διαθέτουμε κατά των τούρκων. Εάν δεν κυβερνούσαν την Ελλάδα αυτοί οι Ανθέλληνες πολιτικοί που μέσα σε 34 χρόνια (1974-2008) χρεοκόπησαν την Πατρίδα, η «τουρκία» θα έπρεπε ήδη τουλάχιστον να είχε διχοτομηθεί. Εάν δε κυβερνούσαν την Πατρίδα Έλληνες Πολιτικοί… σήμερα θα πίναμε το ελληνικό καφεδάκι μας, στο λιμανάκι της Κερύνειας Μας χωρίς να βρωμεί η ατμόσφαιρα τουρκίλλα.

 

Χάρης Αριστείδου

http://ellinikidexameniskepsis.blogspot.com

Τηλ. 00357 99 017040