24/3/14


25.3.2014

 

1821, οι «Παράφρωνες» Εθνικιστές

 

Τα Μαρτύρια τα οποία υπέφεραν οι Έλληνες από τους Μουσουλμάνους τούρκους στα χρόνια της μαύρης (Κατάμαυρης) συμβίωσης «κάτω από τον ίδιο ουρανό» είναι Απερίγραπτα. Ο Αμερικανός Φιλέλληνας Γιατρός Σάμουελ Χάου, ο οποίος ήλθε από την Αμερική για να βοηθήσει τους Έλληνες στην Αντιτουρκική Επανάσταση της Ελληνικής Φυλής του 1821, έγραψε για τους Έλληνες τα εξής: «… για αιώνες ολόκληρους έχουν μοχθήσει κάτω από μία καταπίεση, τη φοβερώτερη…»

 

Όταν ο Γαλάτης στάληκε εκ μέρους της Αγίας Φιλικής Εταιρείας στον Ιωάννη Καποδίστρια για να του ζητήσει να ηγηθεί της Ελληνικής Επανάστασης, ο Κοντόφθαλμος διπλωμάτης του Τσάρου του απάντησε ως εξής: «Διά να σκέπτεται κανείς, Κύριε, περί τοιούτου σχεδίου πρέπει να είναι παράφρων…».

 

Ας επιτρέψουμε τώρα σε έναν Αγωνιστή, να μας πει πως έδρασαν και τι πέτυχαν οι «Παράφρωνες» Έλληνες Εθνικιστές το 1821.

Στη σελίδα 90 του βιβλίου «ΙΣΤΟΡΙΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΙ» που είναι ουσιαστικά το «ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΝ…» του Αγωνιστή Αθανάσιου Γρηγοριάδη και το οποίο εξέδωσε η «Ελεύθερη Σκέψις» τον Ιούλιο του 1994, ο Αγωνιστής γράφει τα εξής: «Η σημαία της Ελλην. Επαναστάσεως εν Τριφυλλία υψώθη το πρώτον εις την Ζούρτσαν υπό του Αθανασίου Γρηγοριάδου, ακριβώς περί ώραν 10ην π.μ. της 25ης Μαρτίου, αφού ετελέσθη παράκλησις προς τον Θεόν υπό πολλών ιερέων προς αισίαν έκβασιν του Ιερού Ελληνικού Αγώνος. Την επιούσαν, ο Αθ. Γρηγοριάδης μεθ’ όλου του Ελληνικού στρατού, κινήσας εκείθεν εισήλθεν εις Κυπαρισσίαν την 11 π.μ. ώραν με αλαλαγμούς «Ζήτω η Ελευθερία Θάνατος εις τους Τούρκους».

 

Στη σελίδα 123 του βιβλίου αναφερόμενος στην Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς ο Αγωνιστής γράφει τα εξής: «Οι Αρκάδιοι ομού με τους λοιπούς Μεσσηνίους υπό τον Γρίντζαλην, Κεφάλαν, Παπατσώνην, Μητροπέτροβαν και άλλους, ευτόλμως προχωρήσαντες εντός της πόλεως, συνεπλάκησαν μετά 7.000 Τούρκων υπό τους Αλβανούς αντιστρατήγους Μαπαμπώτην και τον Ρούμπην και συνεκρότησαν μάχην λυσσώδη διαρκέσασαν ώρας 4 καθ’ ην οι Τούρκοι πεζοί τε και ιππείς αν και επολέμησαν λυσσωδώς, και απεγνωσμένως ίνα αναχαιτίσωσιν την ορμήν των Ελλήνων, ετράπησαν εις άτακτον φυγήν προς διαφόρους διευθύνσεις, ίνα διασωθώσιν από την καταδίωξιν των Ελλήνων.

            Οι Αρκάδιοι ομού με τους άλλους Μεσσηνίους, του Λάκωνας, και τους Λακεδαιμόνιους τους κατεδίωξαν τότε ξιφήρεις και κατέσφαξαν πολλούς. Εις ταύτην την έφοδον έπεσαν εξ’ όλων των Πελοποννησίων 300 περίπου και 70 επληγώθησαν. Πάντες δε οι Τούρκοι πολεμισταί ως 9.000 περίπου οι μεν εφονεύθησαν ηρωϊκώς μαχόμενοι, οι δε εζωγρήθησαν και εσφάγησαν ανηλεώς παρά των Πελοποννησίων.

            Η δε ολική αρίθμησις των σφαγέντων τότε αδυνάτων ψυχών, ήτοι ανδρών γερόντων, γυναικών μετά βρεφών και παίδων υπελογίσθη ως 45.000 περίπου».

 

Στη σελίδα 124 του βιβλίου ο Αγωνιστής γράφει τα εξής: «Κατά τας μάλλον ασφαλεστάτας ιστορικάς έρευνας απ’ αρχής μέχρι τέλους του Ελληνικού Αγώνος εν Πελοποννήσω, εις τας διαφόρους εκστρατείας, πολιορκίας και μάχας εφονεύθησαν από τους Τούρκους και Αλβανούς ως δε και τους κατόπιν εισβαλόντας Αιγυπτίους 67.000 επληγώθησαν δε 18.000 και απέθανον εκ καιρίων πληγών σχεδόν οι πλείστοι, ηχμαλωτίσθησαν 7.000 οίτινες κατόπιν εσφάγησαν παρά των Πελοποννησίων. Εκ των κακουχιών και διαφόρων ασθενειών εν ταις πολιορκίαις και τοις στρατοπέδοις απωλέσθησαν υπέρ τας 16.000, ήτοι εν όλω απωλέσθησαν υπέρ τας 108.000.

Από δε τους αδυνάτους, ήτοι άνδρας, γέροντας, γυναίκας, βρέφη και παίδας απωλέσθησαν έως 53.000».

 

Αυτοί οι «παράφρωνες» Έλληνες Εθνικιστές ελευθέρωσαν την ελεύθερη Ελλάδα Μας από την τουρκική Κατάρα και σήμερα οι Προδότες που κατέστρεψαν σκόπιμα την Οικονομία της Κύπρου (προσφέροντας για χρόνια επιδόματα χιλιάδων ευρώ στους Κκιλίντζιηρους, στους τουρκο«κύπριους», στους Λαθρομετανάστες…) για να αναγκάσουν το λαό να δεχτεί το Ομοσπονδιακό Ξεπούλημα της Κύπρου, για να επενεκκινήσει δήθεν η Οικονομία μας… καταφέρονται εναντίον του Ελληνικού Εθνικισμού. Αυτοί οι Προδότες που το 1974 είτε «έψαχναν» τη μονάδα τους, είτε έκαναν το «τράφικ» στα μετόπισθεν, έχουν υποχρέωση στον Αττίλα και στους υπερατλαντικούς πάτρωνες του, διότι αν δεν γινόταν η τουρκική εισβολή το 1974 αλλά η Ένωση της Κύπρου με την Υπόλοιπη Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να κατακλέβουν για πολλά χρόνια την Κύπρο και τον λαό προς ίδιον οικονομικό όφελος.

 

Χάρης Αριστείδου

http://ellinikidexameniskepsis.blogspot.com

Τηλ. 00357 99 017040