24/10/14


24.10.2014

 

Διπλωματικές Ρινορραγίες …

 

Ρε Νίκο, ξέρεις την παροιμία που λέει «μεν μπλέξεις με γιατρούς τζιαι δικηγόρους»; Εμείς (η Κύπρος) μπλέξαμε, τουλάχιστον από το 2004, με το δικηγορικό γραφείο Nikos Anastasiades and Partners και εσύ με τους γιατρούς.

 

Η αρτηριακή πίεση που ανέβασες ρε, είναι λόγω της ρινορραγίας που έπαθες και όχι το αντίθετο, όπως μεταδίδουν από χθες τα Μ.Μ.Ε. Μόνο οι πεθαμένοι δεν έχουν πίεση. Οι ζωντανοί άνθρωποι έχουν όλοι πίεση η οποία ανεβαίνει και στα ύψη… Ένα άτομο θεωρείται υπερτασικό όταν η πίεση του παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω από τα φυσιολογικά όρια και δεν κατεβαίνει.

 

Η πιθανότητα να πάθαινες ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο (σε περίπτωση που σου έδωσαν αντιυπερτασικά φάρμακα την ώρα της ρηνορραγίας) ήταν ασυγκρίτως μεγαλύτερη από την ουσιαστικά ανύπαρκτη πιθανότητα να πάθαινες αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο επειδή ανέβηκε η πίεση σου λόγω ρινορραγίας.

 

Τώρα όσον αφορά την ρινορραγία, είτε ήταν χειροποίητη και διπλωματικής αιτιολογίας προκειμένου να αποδεσμευτείς και να αποφύγεις να βάλεις «το πιστόλι στον κρόταφο» του Άγγλου Αφεντικού σου Κάμερον…, είτε ήταν λόγω σκαλίσματος της μούττης. Τα ρουθούνια ρε εν στενά, ένεν ευρύχωρα όπως το πουττί της κουμέρας που μπορούσες να βάλλεις τζιαι ένα τζιαι δκυο δάχτυλα μέσα.

 

Χάρης Αριστείδου

http://ellinikidexameniskepsis.blogspot.com

Τηλ. 00357 99 017040