13/5/14


13.5.2014

 

Έφυγε ο Πανίκος ο Έλληνας

 

Ας χαρούν οι Νενέκοι

ας ευφρανθούν οι πωρωμένες ψυχές των αγγλολάγνων και των τουρκολάγνων

ας φωτομαγαρίσει το κλεμμένο βουνό ο Κατακτητής

ας στείλει το εξής τηλεγράφημα ή Υπάτη Αρμοστία στο φόρειν όφις:

«Ευχάριστα νέα από την αποικία stop. Οι Έλληνες της Κύπρου μειώθηκαν κατά έναν stop

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την Απελευθέρωση ή μέχρι να μην μείνει ούτε ένας

από όσους «υποφέρουμε» από «τυπική δυσκαμψία της μέσης»

 

Έφυγε χθες το πρωί ο Αγωνιστής της Ελευθερίας Πανίκος Χαραλάμπους. Ο Πανίκος ήταν ένας φτωχός αλλά ανοιχτοχέρης Πατριώτης. Πλήρωνε από το υστέρημα του για να εκδίδει αντικατοχικά αυτοκόλλητα κ.α. Το «αν λαχταράς την Λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις μόνος σου πάρτην αν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις» αυτός μου το έδωσε πριν από είκοσι περίπου χρόνια.

 

Η διαρκής βιοπάλη δεν τον εμπόδιζε να είναι ένας ενεργός πολίτης, να αγωνιά και να αγωνίζεται για την Κύπρο και για την απαλλαγή της από τους ξένους Κατακτητές, άγγλους και τούρκους. Απέδειξε έμπρακτα σαν πολύτεκνος πατέρας, ότι ο καθημερινός και σκληρός για το μεροκάματο αγώνας δεν είναι δικαιολογία για κανέναν Έλληνα για να απουσιάζει από το Αντικατοχικό προσκλητήριο. «Πανίκος ο Έλληνας» έλεγαν κάποιοι φίλοι του. «Ποιος Πανίκος ρε;» «Ο Πανίκος ο Έλληνας».

 

Ο Πανίκος ζούσε την δική του εποχή του Διαφωτισμού, όπως τότε όταν το πυκνό τουρκικό σκοτάδι πλάκωνε την Ελλάδα Μας. Αξιοποιούσε το γεγονός ότι αλώνιζε την Κύπρο για να μοιράσει σαν υπάλληλος διανομέας το εμπόρευμα του και μοίραζε μαζί και τα αντικατοχικά αυτοκόλλητα που αυτός τύπωνε ή κάποια κείμενα που του άρεσαν τα οποία φωτοτυπούσε και μοίραζε. Επί Δημήτρη Χριστόφια υπέστη διώξεις από την Αστυνομία… εντάλματα έρευνας και σύλληψης… κρατητήρια και στην συνέχεια στενή παρακολούθηση του σπιτιού και των κινήσεων του, διότι φωτοτύπησε και κολλούσε στα περίπτερα που επισκεπτόταν κάτι που του άρεσε από την σατυρική εφημερίδα «Ένωσις» αλλά έθιγε τον Δημήτρη Χριστόφια.

 

Ο Πανίκος αγωνίστηκε με τις δικές του περιορισμένες δυνατότητες εναντίον αυτού του Προδοτικού και Καταστροφικού σχεδίου (διά)«λυσης» Λονδίνου - CIA- «Ανάν» (Ερτογάν) το οποίο ετοιμάζονται να μας ξαναφέρουν με διαφορετικό όνομα. Δεν είναι τυχαία που ονόμασε την μικρότερη του κόρη Ελευθερία, το πιο ωραίο όνομα παγκοσμίως μετά το όνομα Ελλάδα, την οποία είτε Ελεύθερη όπως στα χρόνια του Αλέξανδρου, είτε σκλαβωμένη όπως σήμερα από Μουσουλμάνους και Χριστιανούς τούρκους, αγαπούμε περισσότερο ακόμα και από όσο όλες του κόσμου τις Ελευθερίες μαζί.

 

Λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του, τα αποτελέσματα των αγώνων αυτού του μοναχικού Αγωνιστή ήσαν περιορισμένης εμβέλειας. Πως θα μπορούσε άλλωστε ένας άνθρωπος ή μια μικρή ομάδα πολιτών να ξεκολλήσει από την λάσπη στην οποία έχει ρίξει με τις σαπουνόπερές της, από την εποχή του «Ντάλας» και της «Δυναστείας» μέχρι σήμερα η τηλεόραση έναν ολόκληρο λαό και με την καθημερινή πλύση εγκεφάλου του άλλαξε τελικά την ψυχή μέσα σε ελάχιστα χρόνια και τον οδήγησε στην ηθική… και οικονομική του Καταστροφή; Εάν ο λαός ή έστω μια σημαντική μερίδα αυτού, ακολουθούσε τον Πανίκο, ο λαός αυτός θα γινόταν εγκαίρως καθαρτήριος λαοθάλασσα για τις ντόπιες ποικιλόχρωμες Ακρίδες που σκόπιμα και μεθοδικά κατέστρεψαν την Οικονομία της Κύπρου, προσφέροντας για πολλά χρόνια από τα χρήματα του λαού επιδόματα χιλιάδων ευρώ στους τουρκο«κύπριους», στους Κκιλίντζιηρους και στους λαθρομετανάστες.

 

Η κηδεία του Πανίκου θα γίνει την Τετάρτη 14/5/2014 και ώρα 2 μ.μ. στην εκκλησία του Κοσμά του Αιτωλού, στο νέο κοιμητήριο Λεμεσού όπου θα γίνει και η ταφή. Ο Πανίκος αφήνει πέντε παιδιά, την Άντρη, τον Μαρίνο πρωτοετή φοιτητή, τον Αλέξανδρο και την Ερατώ στη Β΄ Λυκείου και την Ελευθερία στην πέμπτη τάξη του Δημοτικού. Είναι υποχρέωση μας να στηρίξει ο καθένας τα πέντε παιδιά αυτού του Αγωνιστή με όποιο χρηματικό ποσό θέλει. Σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα προσέφερε ή προσπάθησε να κάνει ο Πανίκος για την Κύπρο Μας και γενικά για την Ελλάδα μας, θα προσφέρω αύριο για τις ανάγκες των παιδιών του το ποσό των χιλίων ευρώ.

 

Χάρης Αριστείδου

http://ellinikidexameniskepsis.blogspot.com

Τηλ. 00357 99 017040