Η ρίζα του ονόματος του χορού shake αλλά και της <<αγγλικής>> και <<γερμανικής>> shock, είναι το προομηρικό μας ρήμα, σείω.
31/10/22
Ακόμα κάποιες αποκαλύψεις; Ίσως.
19/10/22
Ακόμα κάποιες αποκαλύψεις. Διεισδύοντας βαθειά στην ρίζα της λέξης κρέας
Η αρχαιοελληνική λέξη κρέας, προέκυψε μάλλον από την αρχαιότερη προομηρική μας λέξη κρείον, που είναι το κρεατοσάνιδο, το σανίδι πάνω στο οποίο έκοβαν το κρέας. Η λέξη κρείον με την σειρά της προέκυψε από την λέξη κριός, που είναι το κριάρι ( το αρσενικό πρόβατο ) διότι και στα αρχαία χρόνια, όπως και σήμερα, έσφαζαν για το κρέας τους, κυρίως τα αρσενικά πρόβατα, ενώ τα θηλυκά τα διατηρούσαν για αναπαραγωγή. Η λέξη κριός με την σειρά της, προέκυψε από την λέξη κρείων που σημαίνει μεταξύ άλλων, άρχων. Το κριάρι είναι ο αρχηγός του κοπαδιού. Η λέξη κρείων με την σειρά της, προέκυψε από το ρήμα κρατέω που σημαίνει, επικρατώ.
18/10/22
Ακόμα δύο αποκαλύψεις; Ίσως. Ετυμολογία της λέξης, κρέας
Η αρχαία λέξη κρέας, προέκυψε μάλλον από την προομηρική μας λέξη κριός ( κριάρι ), διότι, όπως και σήμερα, τα ζώα, τα οποία σφάζουν για το κρέας τους, είναι κυρίως τα αρσενικά, ενώ τα θηλυκά τα κρατούν για αναπαραγωγή.
12/10/22
Ακόμα κάποιες αποκαλύψεις; Ίσως.
Η ρίζα των << αγγλικών >> λέξεων, frend, fell, filling και άλλων σχετικών, όπως επίσης και των << γερμανικών >> Freund, fuhlen, Gefuhl και επίσης άλλων σχετικών, είναι το προομηρικό μας φιλέω που σημαίνει αγαπώ.
11/10/22
Ακόμα κάποιες αποκαλύψεις; Ίσως.
Οι λέξεις, φίλος, φιλία, φιλί, φιλοξενία, φιλικουτούνι ( δεκαοχτούρα ) προέρχονται από το προομηρικό μας ρήμα φιλέω που σημαίνει αγαπώ.